Mathmatch
Image default
Vervoer en transport

De eenvoud en comfort van een rolstoeltaxi!

Afgelopen weekend ben heb ik een nieuw term geleerd waar ik nog nooit van gehoord had, namelijk de ‘rolstoeltaxi’. Zoals de naam het al zegt is het een taxi voor mensen in een rolstoel, in Ede wordt dit door Noot Personenvervoer aangeboden.

Een vriend van mij vertelde mij hierover, hij zat eerder met het probleem dat zijn oma hem met grote regelmaat opbelde om te vragen of ze ergens heen gebracht kon worden. Wegens een drukke agenda had mijn vriend hier niet altijd tijd voor en vaak kwam het ook slecht uit, maar oma in de steek laten was ook geen goede optie. Hij is dus op zoek gegaan naar een oplossing en kwam na even internetten en navragen in zijn omgeving al snel terecht bij Noot voor een rolstoeltaxi. Ik zat in een soortgelijke situatie dus heb ik ook een telefoontje gedaan naar Noot om de opties te bespreken.

De voordelen van een rolstoeltaxi

Toen duidelijk werd dat een rolstoeltaxi een goede oplossing is voor beide kanten van het probleem is al snel contact gemaakt met Noot. Tijdens een telefoongesprek werd alles uitgelegd wat er te wachten staat bij het gebruik van een rolstoeltaxi. Zo werd mij verteld dat het op ieder moment van de dag mogelijk is om gebruik te maken van deze dienst, mits dit maar van tevoren is afgesproken. Voor mij klonk dit als muziek in de oren, want dat zou betekenen dat ik geen tijd meer vrij hoeft te maken om mijn oma te brengen en/of halen van waar dan ook. Toen rustte er een andere vraag in mijn hoofd, namelijk of het wel veilig was om mijn oma bij iemand in de auto te zetten die ze niet kent en die geen hoogte heeft van haar fysieke situatie. Gelukkig werd mij verteld dat de bestuurders van de rolstoeltaxi hun rijgedrag aanpassen op de passagier en zorgen comfort en veiligheid voorop staat.

Behoefte aan meer info?

Heeft deze blog u aan het denken gezet en heeft u graag meer informatie over de rolstoeltaxi? Twijfel dan niet langer en neem contact op met Noot, de medewerkers zijn erg hartelijk en staan er altijd voor open om uw vragen te beantwoorden.

Voor meer info : klikt u hier