Mathmatch
Image default
Vervoer en transport

Wat moet je weten als je de studie automotive gaat doen?

Wil jij misschien de studie automotive volgen en ben je benieuwd wat je er allemaal gaat leren? Dan is deze blog speciaal voor jou, want hierin bespreken we een aantal onderdelen die te maken hebben met een automotive. De naam automotive is een verzamelnaam voor allerlei bedrijven die met auto’s werken en verkopen. Bij de studie leer je verschillende aspecten van de autowereld en hoe deze allemaal in elkaar zitten. Lees deze blog verder om meer informatie te weten te komen.

Alles weten over auto onderdelen

Als je met de studie automotive gaat beginnen, is een van de eerste dingen die je gaat leren is de onderdelen van de auto. Zelfs als je auto’s gaat verkopen en niets te maken hebt met onderhoud, moet je weten welk onderdeel waar zit. Dit komt omdat bepaalde klanten soms specifieke vragen hebben over bepaalde onderdelen en dat moet je wel natuurlijk weten. Maar juist als je de autogarage in wil om auto’s in elkaar te zetten, dan moet je wel weten waar precies de motor in moet bij verschillende auto’s. De ene moet in het midden en dan ander moet weer net andere aansluitingen.

Hoe zet je het in elkaar?

Wat ook een belangrijk onderdeel is wat je gaat leren bij je studie is hoe je een auto daadwerkelijk in elkaar moet zetten. Ja, je weet niet wat voor onderdelen er precies in een auto zitten, maar waar ze precies moeten is ook nog een bepaald ding. Want sommige nieuwere modellen hebben een flinke aanpassingen in de motor zitten waardoor hij anders in elkaar zit. Bij oudere modellen is het nog niet zo nieuw, dus dat moet je ook allemaal uit je hoofd weten. Je krijgt daar gelukkig goede begeleiding bij.

Hoe vervang je onderdelen?

Vooral voor de mensen die bij een automotive gaan werken, is het belangrijk hoe je bepaalde onderdelen van een auto vervangt. Het is niet zomaar even iets wat je snel vervangt maar ook daadwerkelijk de tijd voor moet nemen. Als er namelijk een grote fout in zit, dan kun je grote problemen ervaren en kan het ook de hele motor kapot maken en dat wil je niet.

 

http://invervoer.nl