Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

4 suggesties voor tegels in huis

De perfecte selectie van vloeren en/of wandtegels in je huis kan de algehele esthetiek van je interieur zeker verbeteren. Tegenwoordig worden vloeren en wandtegels niet alleen in de keuken en badkamers gebruikt, maar ook in andere delen van het huis, zoals entrees, gangen en woonkamer. Door het brede scala aan tegelmaterialen kunnen huiseigenaren hun huis naar hun persoonlijke smaak personaliseren. De perfecte selectie van tegels kan echter moeilijk en tijdrovend zijn vanwege het brede scala aan tegelopties. Dit omvat verschillende maten en verschillende materialen van de tegels. In feite heeft elk materiaal en elke maat van de tegel zijn eigen voordelen als je tegels correct selecteert. Er zijn minstens vier suggesties die je moet overwegen voordat je tegels voor je huis kiest.

Vier suggesties voor tegels in huis

1. Tegelgrootte
Kleine tegels zijn doorgaans minder glad dan grote tegels. Dit komt doordat het plaatsen van kleine tegels meer ruimte tussen de tegels creëert, wat zorgt voor meer tractie. Hierdoor zijn kleine tegels geschikter voor gebruik in een natte ruimte, terwijl grote tegels meer geschikt zijn voor gebruik in een droge ruimte. Daarnaast zijn grote tegels geschikt om in een kleine ruimte te worden geïmplementeerd om meer ruimte indruk te geven.

2. Tegelhardheid
Tegelhardheid is het vermogen van tegels om voetverkeer en krassen te weerstaan. De tegelhardheid is onderverdeeld in vijf klassen. Klasse I geeft aan dat tegels niet beloopbaar zijn en geschikter zijn voor wandtoepassingen. Klasse V geeft daarentegen aan dat tegels zwaar voetverkeer en krassen kunnen verdragen. Normaal gesproken is de badkamer prima met tegels van klasse II en de keuken met klasse III of IV.

3. Porositeit van tegels
Tegelporositeit is de verhouding tussen luchtgaten en de vaste materialen op de tegels. Hoe meer luchtgaten er op de tegels zitten, hoe hoger het absorptievermogen. De porositeit van tegels is onderverdeeld in vier klassen. Klasse I heeft het laagste absorptievermogen (0,5 procent), terwijl klasse IV het hoogste absorptievermogen heeft (zeven procent). Een natte ruimte zoals de badkamer en keuken is beter om de minst absorberende tegel (klasse I) te hebben om broedplaatsen voor bacteriën door hoge luchtvochtigheid te vermijden.

4. Tegelmateriaal
Keramiek en porseleinen tegels zijn de meest populaire tegels. Beide tegels zijn waterafstotend (porositeitsklasse I tegels), stevig en duurzaam. Deze tegels kunnen echter erg koud zijn en hebben stralingswarmte-isolatie nodig om ze warm te houden. Andere tegelmaterialen zijn onder meer glas, cement en mozaïektegels. Als je de voorkeur geeft aan een moderne en luxe uitstraling, zullen stenen en marmeren tegels van groter formaat de schoonheid van je huis versterken.

De Tegel Boutique

Zonder verder te zoeken biedt De Tegel Boutique een ruim aanbod aan vloeren en wandtegels in verschillende maten, kleuren en materialen van diverse merken. We breiden zelfs uit voor meer opties voor tegels voor je persoonlijke smaak en behoeften. Dit omvat modern, Italiaans design, Spaanse traditie, Nederlandse huiselijkheid en nog veel meer. Op afspraak kunt je ons bezoeken in de nieuwe showroom in Sneek. Ook ’s avonds en in het weekend kunnen we een afspraak maken. Daarnaast bieden we ook gratis advies op maat van je wensen. Als je een professional nodig heeft om aan je tegels te werken, neem dan gewoon contact met ons op. We staan altijd klaar om je te helpen bij het personaliseren van je huis met jouw unieke smaak.

https://www.detegelboutique.nl/