Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Isolerende soorten raambekleding

Isolerende soorten raambekleding

Met de huidige energieprijzen wordt het nog belangrijker om je huis goed te isoleren. Vaak wordt er dan gedacht aan spouwmuur-, vloer- en dakisolatie en dubbel glas. Maar ook met dubbel glas kan er veel warmte via het raam verloren gaan. Dit kun je eenvoudig voorkomen door te kiezen voor perfect passende raambekleding met een hoge isolerende waarde.

Welke raambekleding isoleert goed?

Alle beetjes helpen, alle raambekleding zal iets van warmteverlies tegengaan. Er zijn echter ook soorten raambekleding die net een beetje extra isoleren. 

Binnen ons assortiment hebben we vele soorten isolerende raambekleding die we allemaal tot op de mm nauwkeurig op maat laten maken zodat ze perfect aansluiten op jouw ramen.

Plisségordijnen met hoge isolatiewaarde

De stof van plisségordijnen bestaat uit vele smalle vouwen die in elkaar passen. Als het gordijn volledig is gesloten, zijn deze vouwen goed zichtbaar. Is het plissé volledig geopend, dan blijft er een klein pakketje gevouwen stof over. De stof vouwt in elkaar.

Er zijn twee soorten plisségordijnen. De standaard plissés zijn opgebouwd uit één laag stof. De honingraat plissé gordijnen bestaan uit twee lagen stof. Tussen deze twee lagen stof is een laag stilstaande lucht, wat voor extra isolatie zorgt.

Binnen ons assortiment plisségordijnen is er keuze tussen vele soorten stoffen en afwerkingen. We bieden de mogelijkheid om gratis een aantal stalen aan te vragen van deze stoffen. Bij alle kleuren staan percentages vermeld: reflectie, absorptie en transmissie van energie. Hoe hoger de reflectie, hoe meer energie de stof reflecteert. Hoe lichter de stof hoe hoger de reflectie. Bij een hoge absorptie houdt het doek veel energie en dus warmte vast. Een zwart plissé zal meer warmte vasthouden dan een wit plisségordijn. Hoe hoger het percentage transmissie, hoe meer energie er door de stof wordt doorgelaten. Zo zal je zien dat witte verduisterende honingraat plissés de allerbeste isolerende werking hebben. Als je echter nog wat licht binnen wil, dan kun je kiezen voor lichtdoorlatende of semi-transparante honingraat plisségordijnen. Deze hebben ook een hoge isolerende werking maar laten wel nog licht door.

Isolerende vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen kunnen veel warmte tegenhouden. Zowel in de zomer als in de winter. Het mooiste is natuurlijk als je raambekleding in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de warmte binnen houdt. 

Vouwgordijnen zijn er in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. De verduisterende stoffen hebben de hoogste isolerende werking. Dat geldt eigenlijk voor alle soorten raambekleding. De verduisterende stoffen zijn door middel van een blackout laag extra verduisterend gemaakt. Deze laag houdt zowel licht als energie (warmte) tegen.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar met standaard ketting bediening, maar ook elektrisch.

Gratis online advies van Marasol

Twijfel je over de beste isolatie in combinatie met je kozijnen en montagemogelijkheden? Wij denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw raampartij. Als je ons een mailtje stuurt met je wensen en foto’s van de ramen erbij, kijken we samen naar de mogelijkheden. Ook kun je gratis kleurstalen aanvragen van al onze raambekleding, zo kun je thuis kijken of wat je had bedacht ook echt mooi is.

https://marasol.nl/raambekleding/