Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

D&N Dakwerken; alles voor uw dak

Bij D&N Dakwerken zijn we gespecialiseerd in daken. We bieden een breed pakket van diensten. We houden ons vanuit Harderwijk inmiddels 10 jaren met daken bezig. We helpen u met allerlei typen daken. Dat houdt in vormen en materialen. We hebben heel veel projecten uitgevoerd. Over een aantal daarvan kunt u lezen op onze website dndakwerken.nl. Via onze website kunt u bij ons om een offerte voor uw project aanvragen. Maar met alle plezier komen we bij u op bezoek en doen u vervolgens een aanbieding.

Typen daken

Wij kunnen werkzaamheden verrichten aan de volgende typen daken: bitumen daken, pannendaken en witte daken.

Bitumen daken

Bij bitumen dakbedekking praten we over platte daken. Bitumen wordt ook wel aangeduid met dakleer. Het is officieel een vloeistof, maar bij de temperaturen waarbij het wordt toegepast, heeft het alle eigenschappen van een vaste stof. Het is opgebouwd uit diverse koolwaterstoffen.

Pannendaken

Pannendaken zijn schuine daken. Dakpannen hebben een vorm die voor een goede waterafvoer zorgt. Ze worden gemaakt van gevormde beton, maar vaker van gebakken klei.

Witte daken

Ook in het geval van witte daken hebben we het over platte daken. Voor witte daken kan het zogenaamde wit-in-de-massa worden gebruikt, of een afwerking met acril of titaniumdioxide.

Werkzaamheden

D&N Dakwerken kan tal van werkzaamheden aan uw dak verrichten. We praten dan over daken onderhouden, repareren of renoveren en/of isoleren, en dakgoten repareren of vervangen.

Dakonderhoud

Een dak ondergaat allerlei weersinvloeden, zoals zon, wind, regen, sneeuw en hagel. Op den duur tasten die het dak aan. Door regelmatig onderhoud aan het dak te plegen, kan schade door lekkage worden voorkomen. Lekkages kunnen vergaande gevolgen hebben, die hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Die kunnen beter worden vermeden door minstens eens per twee jaren onderhoud te doen aan het dak, waarbij ook wordt gekeken hoe de staat ervan is. Dan kan bijvoorbeeld blijken dat renovatie gewenst is, omdat er scheurtjes in de dakbedekking verschijnen. Die inspectie wordt mogelijk, omdat als onderdeel van het onderhoud de dakbedekking wordt gereinigd.

Dakreparatie

Dakreparatie kan bijvoorbeeld nodig zijn, als er een of meerdere voorwerpen op het dak terecht zijn gekomen. In het geval van een pannendak betekent dat doorgaans de vervanging van dakpannen. Een hevige storm kan tot gevolg hebben dat dakbedekking loskomt en/of verdwijnt. Dan kan het dak verder nog in prima staat zijn en volstaat een reparatie.

Dakrenovatie

Bij een inspectie, bijvoorbeeld als onderdeel van het onderhoud, kan blijken dat het gehele dak vervanging behoeft en enige reparaties niet volstaan. Dat is niet iets wat u constateert als u het dak niet reinigt en van dichtbij bekijkt.

Dakisolatie

Als het dak van uw woning niet of slecht is geïsoleerd, dan kan daardoor veel warmte verloren gaan. Dan kan het zijn dat de sneeuw op uw dak sneller smelt dan van andere huizen bij u in de buurt. Dat betekent dat uw stookkosten hoger zijn en er ook meer CO2-uitstoot plaatsvindt, dan nodig is. Het isoleren van een dak is prima te combineren met een dakrenovatie.

Dakgoten repareren of vervangen

Dakgoten dienen er voor te zorgen dat neerslag via regenpijpen wordt afgevoerd. Als door schade aan een dakgoot water via de gevel omlaag loopt. Dan bestaat het risico dat vocht de woning kan binnendringen en dan ernstige schade kan veroorzaken, onder meer door schimmelvorming. Als buren overlast ondervinden, omdat er problemen zijn met de waterafvoer van uw huis, dan zal dat u wellicht niet in dank worden afgenomen.

Conclusie

Zoals gezegd, is ons bedrijf dndakwerken.nl gevestigd in Harderwijk. Vanuit die plaats bestrijken wij de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Voor alle soorten werkzaamheden wij kunnen uitvoeren, kijkt u dan op onze website dndakwerken.nl.

https://www.dndakwerken.nl/