Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

5 tips om de sfeer in uw interieur te verhogen

Niet zelden ontstaat een interieur over een tijdsperiode van jaren, waarin zaken worden toegevoegd en weggelaten. Het kan zijn dat u na verloop van tijd tot de conclusie komt dat u best wel een leuk interieur heeft, maar dat er de nodige sfeer in ontbreekt. Sfeer is belangrijk, want dit zal mede het thuisgevoel creëren. Wilt u ook meer sfeer aanbrengen in uw interieur? Met deze 5 tips leest u alles om de nodige sfeerbrengers aan uw interieur toe te voegen.

1. Juiste kleurstelling

Uiteraard is de keuze voor een bepaalde kleur gebaseerd op persoonlijke smaak en moet het bij uw interieurstijl passen. Maar het maakt wel verschil of u uitgesproken felle kleuren of warme kleuren gebruikt. Felle kleuren kunnen in sommige interieurs heel goed uitkomen, maar warme kleurstellingen geven het interieur de nodige sfeer. Ook al maakt u gebruik van felle kleuren, kies altijd een warme neutrale basiskleur. Dit kan wit zijn, maar ook diverse grijstinten, bruin en donkerrood. Pastelkleuren en aardekleuren zijn ook heel geschikt om sfeer in het interieur te scheppen.

2. Sfeervolle materialen

De materiaalkeuze is ook erg belangrijk voor sfeer. Hout speelt hierbij altijd een hoofdrol. Denk aan een mooie houten vloer en houten meubels. Houtmaterialen zijn natuurlijk en ogen zeer warm. En ook al wenst u juist helemaal geen houten voorwerpen in uw interieur, u kunt het ook heel minimaal houden met één of enkele houten voorwerpen. Ook met maar een paar houten voorwerpen kunt u al de nodige warme sfeer creëren.

3. Verlichting

Als er één onderdeel in uw interieur is dat voor sfeer kan zorgen, dan is het wel verlichting. Landelijke hanglampen zijn hier een goed voorbeeld van. De landelijke interieurstijl heeft als kenmerk dat het een warme en gezellige uitstraling heeft. Deze hanglampen zullen het altijd goed doen, ook al heeft u geen landelijke interieurstijl. Ook als u lampen niet gebruikt moeten lampen voor sfeer kunnen zorgen. Hiervoor zijn lantaarn hanglampen bij uitstek geschikt. U geniet ’s avonds van gezellig sfeerlicht en overdag zijn lantaarns een sfeervolle toevoeging aan uw interieur.

4. Sfeervolle elementen

Met sfeervolle elementen in uw interieur geeft u uw woonkamer gezelligheid en sfeer. In veel woningen zijn de klassieke open haarden weggewerkt. Maar u kunt ook overwegen om uw open haard weer terug te halen. Ook al maakt u hier geen gebruik van, een schouw met haard zijn de ideale elementen om sfeer in uw interieur terug te brengen. Maakt u wel gebruik van de haard, dan geniet u ook nog eens van een warm en sfeervol vlammenspel.

5. Een opgeruimd interieur

Het toevoegen van veel voorwerpen maakt uw interieur niet perse een sfeervol interieur. Sterker nog, het kan ook averechts werken. Hoe leuk allerlei voorwerpen, beeldjes en boeken in een kast ook zijn, het kan rommelig overkomen. Een ding is altijd duidelijk, een rommelig aanziend interieur zorgt nooit voor sfeer. De basis voor een sfeervol interieur is dan ook altijd een opgeruimd interieur.

Voor meer info : klikt u hier