Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

5 tips om uw bedrijf binnen en buiten te verlichten

Verlichting vormt een zeer belangrijk onderdeel van uw bedrijf. Binnenverlichting moet dusdanig goed zijn, dat uw medewerkers hier geen hinder van ondervinden, maar er juist profijt van hebben. Bedrijfsverlichting kan diverse functies tot doel hebben. Het belangrijkste is uiteraard het goed verlichten, zodat medewerkers voldoende zicht op hun werkzaamheden hebben. In de detailhandel moet verlichting een prikkeling tot aankoop geven. Zowel binnen- als buitenverlichting heeft tevens een representatieve functie. Enkele nuttige bedrijfstips voor het verlichting van uw bedrijf.

1. Verlichting moet bij inrichting passen

De inrichting bedrijf is belangrijk voor de uitstraling van uw bedrijf. Wanneer u veel tijd en geld besteedt aan de inrichting, moet u de verlichting niet vergeten. Het is natuurlijk geen zicht  als u een mooie moderne inrichting heeft maar de ruimte verlicht met koele en lelijke TL-buizen. Werk bijvoorbeeld met subtiel weggewerkte inbouwspots. Wanneer u hier een dimmer op aansluit, creëert u zowel functioneel licht als sfeerverlichting.

2. Breng panelen met LED aan

In veel kantoren ziet u vaak TL-verlichting die in een systeemplafond zijn ingebouwd. Dit geeft zeker meer dan voldoende licht. Maar deze TL-buizen zijn gevoelig voor defecten en kunnen na verloop van tijd flikkeren. Regelmatig moet u ze dan vervangen. Bovendien is het niet de meest zuinige verlichting. Heeft u geen mogelijkheid van verlichting in een systeemplafond of wilt u zuinig verlichten? Breng dan LED panelen aan. Deze strakke en platte panelen zijn gemakkelijk aan zowel het plafond als de wand te monteren en bovendien zeer energiezuinig.

3. Buitenverlichting: zowel functioneel als sfeervol

Ook buitenverlichting vormt een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsverlichting. Het is belangrijk dat als bedrijfswagens of klanten het terrein oprijden, zij voldoende licht hebben. Dit kunt u bereiken met Ledstralers voor buiten. Zodra een auto het terrein oprijdt zullen de Ledstralers aanspringen. Ledstralers zijn tevens een zeer zuinige vorm van verlichting. Denk ook aan voldoende sfeerverlichting bij de ingang van uw bedrijf. Een uitnodigende uitstraling van uw bedrijf geldt niet alleen voor overdag, maar ook voor ’s avonds.

4. Railverlichting voor de detailhandel

In winkels en showroom kunt u goed gebruikmaken van railverlichting. U brengt rails aan het plafond aan en hier kunt u onbeperkt spots in plaatsen. Bovendien zijn de spots via de rails gemakkelijk te verplaatsen. Gooit u het interieur van uw winkel helemaal om? U hoeft geen rekening te houden met nieuwe verlichting. U schuift gewoon de spots in de rails op de juiste plaats.

5. Accentverlichting voor de uitstraling

Met accentverlichting is het mogelijk een enorme boost te geven aan de uitstraling van uw bedrijfsinterieur of aan uw bedrijfspand. U richt spots aan de buitenzijde op uw bedrijfspand of op een mooie boom of beeldhouwwerk. In de avonduren zal uw bedrijfspand er geheel anders uitzien en sfeer uitstralen. Heeft u een trap in uw bedrijf? Met subtiele accentverlichting is het mogelijk om de traptreden of de zijkanten van de trap te verlichten.

Voor meer info : klikt u hier