Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

De perfecte badkamer creëren

Je kunt vandaag de dag best makkelijk zelf je badkamer ontwerpen. Wat dan misschien best leuk is om in je badkamer te doen is een inloopdouche installeren. Dit is de laatste jaren heel erg in de mode gekomen, wat natuurlijk ook helemaal niet gek is want het ziet er heel mooi uit. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je een inloopdouche in je badkamer wilt installeren. We vertellen je er graag wat meer over in dit artikel.

 

Waar je te eerste op moet letten is de douchewand. Je moet er namelijk voor kiezen om een wand te nemen die aan de hoge kant is. Over het algemeen worden badkamers in de tegenwoordige tijd steeds kleiner, de reden hiervan is dat mensen kleiner gaan wonen of gewoon een kleinere badkamer willen. Het is toch aan te raden om met een inloopdouche een hoge wand te nemen omdat de warme lucht op deze manier wat minder snel zal ontsnappen uit de douche. Het ziet er daarnaast ook gewoon mooier uit en je hebt een stuk minder last van water dat in de rest van de badkamer belandt. Anders wordt het zo zeiknat in de badkamer, wat alleen maar zorgt voor meer opruim werk.

 

Daarnaast zijn de tegels ook erg belangrijk. De tegels bepalen over het algemeen de volledige uitstraling van je badkamer, het is daarom van belang dat je voor tegels kiest die ook echt bij jou passen. Over het algemeen raden we toch aan om witte tegels of tegels met een kleurtje te nemen. De vloertegels voegen kun je zelf doen of gewoon uitbesteden aan een professional als je dit niet kunt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de voegen wit maken. Je dient er rekening mee te houden dat de voegen na een tijdje wel een stuk minder wit worden wanneer je het niet voldoende bijhoudt.

 

Met de inrichting van de badkamer moet je natuurlijk ook op letten waar in de badkamer je de douche wilt plaatsen. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de waterleidingen en de afvoer namelijk naar dezelfde plek lopen. We raden ook altijd aan om alles in een zo goed mogelijke kwaliteit te kopen. Het kan natuurlijk op dat moment wat duurder uitvallen maar op de lange termijn zul je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit zijn.

 

Voor meer info : klikt u hier