Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

De zon schijnt en het is kunstgras weer

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunstgras, in plaats van echt gras. En vooral tijdens de dagen dat het zo mooi weer is, ben je extra blij met kunstgras op jouw balkon of tuin. Kunstgras kopen past namelijk veel beter bij de moderne, drukke levensstijl. Benieuwd naar de 9 voordelen van kunstgras?

1. Netjes en verzorgd
Kunstgras ziet er tijdens alle weersomstandigheden mooi uit. Het blijft het hele jaar door groen, netjes en opgeruimd. Ook wanneer de zon een paar weken flink heeft geschenen.

2. Minder onderhoud
Daarnaast vraagt het om veel minder onderhoud. Het hoeft niet te worden bewaterd, bemest of gemaaid zoals echt gras. Op een zonnige dag kun je dus daadwerkelijk van de zon genieten, in plaats van in de tuin te staan zwoegen. 

3. Je houdt meer tijd over
Of je kunt de tijd die je normaal aan jouw gras zou besteden, nu inzetten om bloemen te planten. Fleur de tuin op met mooie bloempotten naast jouw kunstgras. Dit zorgt voor meer kleur en vrolijkheid in de tuin.

4. Geen grasmaaier nodig
Een kunstgrasveld heeft geen grasmaaier nodig. En laat grasmaaiers nou net slecht zijn voor het milieu én voor ongelukken kunnen zorgen. Doordat je geen grasmaaier nodig hebt, vermindert dit de luchtvervuiling, waardoor je dus een milieuvriendelijker gazon hebt.

5. Minder waterverspilling
Ook hoeft kunstgras niet bewaterd te worden. Een kunstgrasveld is beter voor het milieu, omdat je minder water verbruikt. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook geld op jouw waterrekening.

6. Ideaal wanneer je vaak van huis bent
Kunstgras is ideaal voor mensen die voor werk langere tijd van huis zijn of mensen die bijvoorbeeld een vakantiehuis hebben. Wanneer je na een paar maanden weer terugkomt in jouw tuin staat alles er nog netjes bij. Je hoeft je geen zorgen te maken over woekerende grasvelden.

7. Huisdiervriendelijk
Bovendien is kunstgras huisdiervriendelijk. Het kan niet worden opgegraven door honden. Dus het blijft mooi liggen, ook wanneer je huisdieren hebt. Daarnaast is het hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Kunstgras is uitermate geschikt voor mensen met huisdieren. En dieren? Die spelen net zo graag met kunstgras als met echt gras.

8. Veelzijdig
Kunstgras is erg veelzijdig. Het ziet er niet alleen mooi verzorgd uit in de tuin, maar ook op andere plekken kun je kunstgras aanleggen. Zo kan je bijvoorbeeld jouw dakterras ermee bedekken, maar ook op terrassen, zwembaden, in speelruimtes, kantoren of in sportscholen staat het niet verkeerd.

9. Water loopt snel weg
Regent het hard? Geen probleem! Als kunstgras correct is geïnstalleerd heeft het uitstekende drainage-eigenschappen. Wanneer het hard heeft geregend zal kunstgras zelfs sneller drogen dan natuurgras.

https://www.kunstgrasdirect.nl