Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Hanglampen

Eén van de bekendste verlichting is wel een hanglamp. Iedereen heeft wel een hanglamp in huis hangen. Boven de eettafel, salontafel of in de slaapkamer daar hangen de meeste hanglampen over het algemeen.

Hanglampen zijn te vinden in verschillende kleuren, soorten en maten. Je kan het je nog niet gek genoeg bedenken en deze hanglamp bestaat!
De lampen zijn ook in verschillende soorten stijlen voor elk interieur beschikbaar.
Zo zijn er industriele, moderne, klassieke, landelijke, oosterse en kinderhanglampen. Er zullen vast nog wel meer soorten hanglampen op de markt te koop zijn. Dit betekent uiteraard niet dat een industriele lamp bijvoorbeeld niet in een landelijke inrichting kan. Verschillende stijlen hanglampen in verschillende interieurs combineren is zeker mogelijk!

Industriele hanglampen

Industrie lampen zijn onder veel mensen een favoriet. Deze lampen zijn afgeleid van de fabriekslampen van vroeger. De lampen hebben een stoere, robuuste uitstraling. De lampen worden ook gekenmerkt door stoere details zoals grote bevestigingen etc.

Klassieke hanglampen

De kleuren van deze lampen zijn over het algemeen brons en staal. De klassieke hanglampen met kappen hebben vaak bloemenprint of zijn van plissé. Deze lampen worden het vaakst gekocht door de oude garde.

Landelijke hanglampen

De lampen in de landelijke sfeer hebben vaak een houten element. De kleuren die je hier veel ziet terugkomen zijn grijs, bruin, zwart en wit. Er zijn ook landelijke lampen te koop die er als het ware uitzien als een stuk hout. Veel mensen referen deze lampen met het merk Riviera Maison. Dit merk is echt typisch landelijk.

Oosterse hanglampen

Oosterse lampen is een trend die ongeveer twee jaar gelden is begonnen. Oosterse lampen zijn uniek en geven een prachtig lichteffect. Deze lampen bestaan namelijk uit duizenden gaatjes waar het licht doorheen schijnt. Echte oosterse lampen zijn handgemaakt en kosten hierdoor vaak wat meer in verhouding tot andere hanglampen.

Hanglampen worden direct aan het netstroom verbonden tegen het plafond. Bepaalde hanglampen kunnen na montage nog worden versteld in hoogte terwijl anderen tijdens montage versteld moeten worden.
De prijzen van hanglampen beginnen vanaf ongeveer 30 euro tot lampen van wel 2000 euro. 

Ben jij al weer toe aan een nieuwe hanglamp of heb je zojuist je verlichting vernieuwd?

Voor meer info : klikt u hier