Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Industriële wandlampen

Oorsprong

De industriële lampen die je tegenwoordig ziet, zijn afgeleid van de fabriekslampen van vroeger. Deze lampen gaven genoeg licht en waren stoer en robuust. Dit proberen veel fabrikanten terug te laten komen in de lampen van tegenwoordig. En terecht, veel mensen zijn dol op industriële lampen. Veel mensen denken bij een industriële lamp aan een hanglamp of vloerlamp. Maar niets is minder waar, er zijn ook industriële wandlampen.

Materialen

Wat je vaak ziet bij industriële lampen is dat er een rustige makkelijk te combineren kleur wordt gebruikt afgewerkt met zilveren, stalen of chromen details. Bij rustige, makkelijke kleuren moet je denken aan zwart, groen, blauw en bruine kleuren. De lamp is vaak gemaakt van staal of aluminium. Maar dit betekent uiteraard niet dat industriele wandlampen helemaal niet in andere kleuren te koop zijn.

Interieur

Veel mensen zullen denken dat een industriële wandlamp alleen in een industriële inrichting thuis hoort. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het kan juist leuk, creatief en verassend zijn om meerdere stijlen met elkaar te combineren. 
Een industriële wandlamp kan best in een landelijke of moderne inrichting.

Plaatsen

Wandlampen zijn geschikt voor verschillende plaatsen in je woning. Wandlampen in een woonkamer zie je vaak vlak bij de bank of een hoek in de kamer die wat donker is en extra verlicht moet worden.
In een slaapkamer zie je over het algemeen wandlampen boven het bed.
Er zijn ook wandlampen voor in de badkamer, dit zie je wat minder vaak aangezien deze lampen aan de IP44 waarde moeten voldoen. Dat betekent dat de lamp spatwaterdicht is.
Een favoriete ruimte voor veel mensen voor een wandlamp is de hal/gang. Een wandlamp geeft namelijk niet extreem veel licht maar genoeg om te kunnen zien waar je loopt. Daarnaast is een hal over het algemeen erg smal en is het laatste wat je wilt een lamp die alle ruimte inneemt.

Aansluiting

De meeste wandlampen worden direct aangesloten aan de elektriciteitsbron.
Je hebt wandlampen met een wandplaat maar ook wandlampen die zonder wandplaat aan de muur bevestigd zitten.
De schakelaar van een wandlamp zit vaak op de lamp en wanneer het een wandlamp is met snoer, zie je vaak een snoerschakelaar.

Prijzen

De prijzen van wandlampen zijn erg verschillend. En iedereen heeft een andere mening over wat prijzig en goedkoop is. Natuurlijk speelt de kwaliteit hier ook een rol in. Maar industriële wandlampen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €35,-. In de nog enkele  verlichtingsspeciaalzaken in Nederland maar vooral in de webshops zijn industriele wandlampen te vinden. Het aanbod is groot genoeg, zodat er voor ieder wat wils is!

Voor meer info : klikt u hier