Mathmatch
Image default
Zakelijk

Alles wat je moet weten over rondstroppen

Niet veel mensen weten precies wat rondstroppen zijn. Gelukkig associëren ze dit wel met de bouw en weten ze dat het iets te maken heeft met een bepaalde machine. Verder dan dat komen ze niet. In deze blog gaan we wat meer duidelijkheid geven over rondstroppen en wat je er precies over moet weten. We beginnen helemaal bij het begin. Rondstroppen zijn een soort van hijsbanden die makkelijk gebruikt kunnen worden om bepaalde objecten te hijsen maar ook stabiel te houden.

Ze zullen niet zo snel stuk gaan

Een van de eigenschappen van rondstroppen is dat deze niet eenvoudig stuk zullen gaan, dus een langere levensduur hebben. Dit komt omdat het materiaal van een rondstrop elastisch is en daarbij is ook rubber van toepassing. Hierdoor is het makkelijker rekbaar maar ook weer niet te veel zodat het product elke kant op gaat. Het enige nadeel van dit product is dat als er maar één scheurtje in komt, dat je dan een probleem kan ervaren dat het materiaal in een keer doorscheurt. Dit gebeurt alleen bij rondstroppen die niet van hoge kwaliteit zijn gemaakt. Daar moet je als consument mee oppassen en zeker alleen de hoge kwaliteit producten kopen, zodat je kan genieten van de langere levensduur.

Er kunnen brede producten worden gedragen

Je zou denken dat zo’n dunne band helemaal geen grote of brede producten kan hebben. Maar niets is minder waar, want het kan juist veel brede producten hebben. Zelfs als je meerdere rondstroppen hebt, kan het nog meer stevigheid bieden en ook dat het niet meer kan verschuiven. Je kan namelijk de rondstroppen aanpassen op hoe strak ze tegen het product aan zitten. Van een beetje los en ruimte tot aan er strak tegenaan.

Levert geen schade op bij product

Je zou denken dat als zo’n band zo strak tegen het product aan zit dat het misschien schade oplevert, maar in dit geval is dat niet mogelijk. Omdat het materiaal elastisch is, rekt het een beetje mee met het product, waardoor er nooit een kans is dat het product schade kan krijgen. Kortom, het is zeker een goed product om aan te schaffen.

 

https://www.ekh.nl/nl/hijsen-en-heffen/hijsbanden-en-rondstroppen