Mathmatch
Image default
Zakelijk

Hoe is de veiligheid bij jou op de werkvloer?

Weet jij eigenlijk hoe goed de veiligheid is bij jou op werk? Weet jij wat je moet doen als er een noodsituatie is en in welke volgorde dat is? Zulke vragen zijn belangrijk dat deze regelmatig worden getest op de werkvloer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er de afgelopen jaren veel meer bedrijfsongevallen zijn geweest en mensen of medewerkers niet wisten waar bijvoorbeeld de brandblusser lag of waar ze moesten zijn. Kortom, dit kan beter. Daarom hebben in deze blog een aantal tips die je kunt gebruiken.

Doe regelmatig een veiligheidscheck

Het is belangrijk dat de medewerkers precies weten hoe ze de veiligheid kunnen waarborgen op de werkvloer. Daarom is een veiligheidscheck om de zoveel tijd erg handig om te kijken waar medewerkers nog moeite mee hebben of als er nog wat dingen onduidelijk voor hen zijn. Je kan ook een keer een brandoefening tussendoor doen, om een check te houden of alle alarmen het goed doen en daarbij of iedereen zich aan het protocol houdt. Want veel medewerkers negeren soms een alarm omdat ze denken dat het een test is. Maar als het een keer echt gebeurd, dan komen zij in de problemen hierdoor.

Test bepaalde veiligheidsproducten

Je hebt bepaalde producten die over de jaren heen vervangen moeten worden. Hierbij moet je denken aan verband, pleisters, etc. Maar ook bijvoorbeeld materialen die kunnen verslijten. Als deze al jaren niet meer zijn gebruikt, dan is het handig om eerst te kijken of ze überhaupt nog werken en anders een nieuwe te bestellen. Gelukkig zijn de meeste van zulke producten goed verzekerd en kun je dit ook van een goede vergoeding kopen. Dus het hoeft ook niet eens zoveel geld te kosten.

Laat een keurmeester komen

Als je echt een goede veiligheidskeuring wil, dan moet je een keurmeester laten komen. Zij keuren daadwerkelijk alles wat met veiligheid te maken heeft en daarbij geven ze ook een rapport met specifieke dingen die beter kunnen en welke juist heel goed gaan. Daarbij zullen ze ook een aantal proefdagen draaien hoe medewerkers reageren en of ze goede instructies hebben ontvangen. Het is misschien wel even een pittige keuring, maar als je hem haalt, zit je voorlopig goed.

 

https://www.profall.nl/veiligheidsnet/