Mathmatch
Image default
Zakelijk

Hypotheek voor de ondernemer

Door de hoge prijzen van huizen is het vandaag de dag lastig om een hypotheek te krijgen zelfs als je een vast contract hebt. Indien je een ondernemer bent is het vaak nog veel lastiger om een hypotheek te krijgen. Toch is het mogelijk om een ZZP hypotheek te krijgen, er zijn namelijk verschillende instanties die speciaal gecreëerd zijn voor ZZP’ers aangezien zij ook de kans moeten hebben om een hypotheek te krijgen. Als je een ondernemer bent die een pand zou willen kopen voor jouw onderneming dan spreek je hierbij over een zakelijke hypotheek.

Zakelijke hypotheek
Bij een zakelijke hypotheek geldt dat je hierbij een hypotheek kan krijgen voor een pand of een kantoor. Het gaat in ieder geval om een onroerend goed dat je zal gebruiken voor jouw onderneming en niet om zelf in te wonen. De zakelijke hypotheek is een goede kans om jouw onderneming succesvoller te maken. Immers heb je een vaste locatie nodig waar jij terecht kan om jouw onderneming te organiseren en in te richten. Indien er sprake is van een vaste locatie dan zal je een vaste kring van klanten ontwikkelen die regelmatig langs zullen komen om bij jou iets te kopen. 

Een hypotheek verdienen
Een hypotheek krijgen is vaak niet makkelijk om te doen en is iets wat je zal moeten verdienen. Er zijn grofweg twee mogelijkheden die je kan toepassen indien je een hypotheek zou willen verdienen. Ten eerste het opbouwen van eigen vermogen waarmee je de hypotheek makkelijker kan bemachtigen. Een kredietverlener zal namelijk eerder kiezen om een lening te geven aan iemand die een gedeelte van het onroerende goed zelf kan betalen. Het helpt dus om geld opzij te zetten en te gebruiken bij het krijgen van een hypotheek. Indien dit niet het geval is voor jou dan moet je een kredietverlener overtuigen dat je voldoende geld zal verdienen om de lening terug te betalen. 

Het terugbetalen van de lening
Een kredietverlener zal uiteindelijk kijken of jij als ondernemer in staat bent om het bedrag dat je hebt geleend terug te betalen. Een kredietverlener is immers gericht op het maken van winst, als je het geleende bedrag niet terug kan betalen dan zal er geen sprake zijn van winst. Daarom moet je een kredietverlener vaak overtuigen dat jij in staat zal zijn om het geleende bedrag weer terug te betalen. Het is daarom verstandig om een goed en doordacht plan op te stellen gericht op het maken en het behalen van winst.

Gunstige voorwaarden
Bij het krijgen van een hypotheek is het altijd verstandig om kritisch te blijven en te kijken of de voorwaarden die gesteld worden gunstig zijn. Indien dit niet het geval dan kan het erg lastig worden om de lening terug te betalen. Kijk daarom altijd naar de termijn die je krijgt om de lening terug te betalen, hoe langer de termijn is hoe meer kans je hebt op het succesvol terugbetalen van de lening. Daarnaast moet de rente van de lening zo laag mogelijk zijn, zodat er geen geld verloren gaat. 

Finaforte is specialist in hypotheken voor ondernemers.