Mathmatch
Image default
Zakelijk

Stappenplan: Website maken uitbesteden aan een webdeveloper

Het maken van een nieuwe website lijkt zo simpel. Bestel je domeinnaam, hosting erbij, WordPress installeren en een template erop. Maar voor een echte professionele website is dit simpelweg niet genoeg. Wil je een website met snelle laadtijden, een strak ontwerp dat aansluit bij je doelgroep en ook nog een goed converteert? Dan heb je een maatwerk website nodig. Maar waar moet je op letten als je het maken van je nieuwe website wil uitbesteden aan een professionele webdeveloper? In dit artikel laat ik je precies zien wat de belangrijkste punten zijn zodat ook dit project een succes zal worden!

Vraag om een portfolio

Door te vragen naar eerder gemaakt werk kan je een goede inschatting maken of betreffende developer een goede match is voor jouw bedrijf. Kijk goed naar het soort websites dat de ontwikkelaar eerder gemaakt heeft en probeer in te schatten of deze aansluiten bij het soort bedrijf dat jij hebt. Zo is het erg voordelig als de developer al jarenlange ervaring heeft in het maken van websites die precies in jouw vakgebied liggen. Andersom kan het nadelig uitpakken als de ontwikkelaar voor het eerst in zijn leven een website maakt voor een bedrijf als dat van jou. 

In de buurt of in Verweggistan?

Lage loon landen lijken vaak aantrekkelijk om het ontwikkelen van een website te laten uitbesteden maar iedereen die dit wel eens gedaan heeft weet het: Remote teams aansturen is echt heel intens. Het tijdverschil is nog overheen te komen maar de cultuurverschillen zijn vaak te groot voor zelfs ervaren project managers. Kies liever een bureau in de buurt en laat je website maken in Zoetermeer

Ga na welke dienstverlening er binnen het contract valt

Veel webdevelopers leveren puur en alleen ontwerp- en ontwikkelwerk maar een ander deel kiest ervoor om ook hosting van websites en email aan te bieden. Wel zo handig om alles onder één dak te hebben. Pas echter op als een ontwikkelaar meer diensten dan dat wil aanbieden. Denk hierbij aan een developer die ook SEO aanbiedt. SEO is een compleet ander vakgebied en vergt jarenlange ervaring om tot goede resultaten te komen. Ik zeg niet dat het onmogelijk is om een goede developer te vinden die ook mooie SEO resultaten kan neerzetten maar over het algemeen kan je deze twee zaken beter gescheiden houden. 

Als de website af is, ga je deze dan zelf onderhouden?

Na het opleveren van de website wil je ongetwijfeld soms wat aanpassen op je website. Al zijn het maar de openingstijden van je winkel of een typefout die erbij ingeslopen is. Naast deze zaken kan het ook prettig zijn om zelf nieuwe berichten en pagina’s een te kunnen maken. Afhankelijk van je eigen technische kennis kan dit handig zijn. Check altijd vooraf of je de website ook zelf kan aanpassen of dat je voor elk wissewasje contact moet hebben met de ontwikkelaar. Over het algemeen gaat de klok dan ook meteen aan waardoor je voor elke wijziging een factuur krijgt. Advies is om alleen te kiezen voor websites die je zelf op elk moment kan aanpassen, bij voorkeur via één van bekende CMS-en zoals WordPress. 

Gaat de developer zelf aan de slag of besteed hij het uit?

Laat ik voorop stellen dat er helemaal niets mis is met het uitbesteden van werk maar je moet wel vooraf weten waar je aan toe bent. Zeker als het je eerste project is kan je beter kiezen voor een webdeveloper die zelf het echte werk gaat doen. 

Voor meer info : klikt u hier