Mathmatch
Image default
Zakelijk

Waarom is een opgeruimde werkplek zo belangrijk?

Thuiswerken is tegenwoordig iets wat een groot aantal mensen in Nederland doet. Meerdere dagen in de week niet meer naar kantoor en lekker vanuit huis bepaalde taken voltooien. Lekker geen reistijd meer en je eigen koffiebonen. Er zijn veel positieve punten noemen om lekker te  gaan thuiswerken. Toch zijn er ook bepaalde punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het sociale contact houden, een goede werkplek inrichten en werk en privé gescheiden houden. Thuiswerken brengt naast positieve punten ook mogelijke problemen met zich mee. Een van die problemen is dat het vaak voorkomt dat mensen een rommelige werkplek hebben waar zij thuiswerken. In deze blog wordt besproken waarom een opgeruimde werkplek zo belangrijk is en wat je kan doen om voor een opgeruimde werkplek te zorgen.

Waarom zo belangrijk?

Een opgeruimde werkplek is erg belangrijk, en dat vergeten mensen nog wel is. Ten eerste zorgt een opgeruimde werkplek voor meer concentratie en focus. Deze concentratie en focus zorgt ervoor dat je beter kan presteren. Als je te veel afleidingen om je heen hebt kan dit ervoor zorgen dat je niet goed kan werken en dit zal de kwaliteit van het werk in de weg staan. Ten tweede is het kwijtraken van belangrijke documenten iets wat vaak voorkomt. Sommige documenten zijn erg belangrijk, of bepaalde documenten moeten gestuurd worden, en dan is het niet zo fijn als je deze steeds moet zoeken. Dit kan frustrerend zijn en daarbij komt kijken dat je sommige documenten echt niet kwijt mag raken. Ten slotte zorgt een opgeruimde plek ook bij veel mensen voor rust in het hoofd. Werk kan in veel gevallen stressvol zijn, en een rommelige werkplek heeft daar geen positief invloed op. Om deze problemen te voorkomen zijn er verder ook punten genoemd die u kan uitvoeren om te zorgen voor een opgeruimde thuiswerkplek.

Wat kan je doen?

Er zijn een aantal tips die jou kunnen helpen bij een opgeruimde werkplek. Ten eerste is het belangrijk om een groot genoeg bureau te kopen waar alle spullen op kunnen die je denkt nodig te hebben. Bij het aanschaffen van een bureau hoort ook een goede bureaustoel. Een goede bureaustoel kopen is erg belangrijk. Als je niet goed zit achter je bureau dan ga je dit ook merken aan je lichaam en in de focus op het werk. Om een bureau verder opgeruimd te houden worden er ook bepaalde items verkocht. Zo kun je denken aan bepaalde lades voor onder het bureau, maar ook bakjes voor papieren of voor schrijfwaar zijn mogelijk. Dit klinkt misschien niet zo belangrijk om te hebben, maar door duidelijk bepaalde plekken in te delen raak je geen spullen kwijt. Verder is het ook belangrijk om niet te gaan eten op je thuiswerkplek, dit zorgt ervoor dat je een vies bureau hebt en dit werkt ook niet goed voor de gemoedstoestand. Een afbeelding van je kinderen of andere objecten is natuurlijk leuk om toe te voegen aan de werkplek, maar pas wel op dat je de plek niet te druk maakt. Het bureau heb je ook nodig om werkspullen op kwijt te kunnen. Een beetje sfeer creëren is goed, maar pas op dat dit niet ten koste gaat van de werkplek. Ook is het handig als je op een laptop en een computer werkt om voor een computer te kiezen met twee beeldschermen. Zo heb je geen laptop of ander scherm meer nodig op het bureau en hou je ruimte over voor andere spullen.