Mathmatch
Image default
Zakelijk

Wanneer heb je een ZZP administratiebureau nodig?

Veel zzp’ers doen voor een groot deel zelf de administratie. Dit begrijpen we ook goed, want het is niet verplicht om daar een expert voor in te schakelen. Bovendien hebben veel zzp’ers een kleine administratie. Dan kun je veel onderdelen van de administratie ook prima zelf doen. Toch kan het als zzp’er in verschillende gevallen toch aan te raden zijn om een ZZP administratiebureau in te schakelen. In deze tekst gaan we daar wat dieper op in. 

 

 

Je doet ook zaken in het buitenland 

Doe je als zzp’er ook zaken met ondernemers in het buitenland? Dan wordt het fiscaal een stuk complexer. Je krijgt dan te maken met de wetgeving van verschillende landen. Soms moet je als zzp’er je onderneming ook in andere landen registeren, omdat je daar btw-aangifte moet doen. Vaak heb je als reguliere zzp’er niet de juiste expertise om dit allemaal te snappen. Ga ook niet zomaar wat proberen, want anders kun je bij een controle vervelende boetes en naheffingsaanslagen krijgen. Een ZZP administratiebureau heeft meestal mensen in dienst en die kunnen je helpen bij complexe fiscale vraagstukken. 

 

Je bent net begonnen 

Ben je recentelijk gestart als zzp’er? Ook dan raden we je aan om een ZZP administratiebureau in te schakelen. Het is namelijk lastig om een administratie op te zetten. Zij kunnen je daarmee helpen en je voorzien van gepast advies. Later kun je er altijd nog voor kiezen om de administratie zelf te doen. Een ZZP administratiebureau weet overigens ook of je recht hebt op fiscale voordelen. Veel startende ondernemers hebben recht op fiscale voordelen, zonder dat ze zich daar bewust van zijn. 

 

Je hebt geen tijd 

Veel ondernemers kunnen prima de administratie voeren, maar ze hebben er simpelweg geen tijd voor. Ze zijn de hele dag bezig met ondernemingsactiviteiten en dan begrijpen we goed dat het lastig is om er tijd voor vrij te maken. Schakel dan ook een boekhouder in, want die kan dan alles voor je uit handen nemen. Je houdt dan meer tijd over en je hebt geen stress. Boekhouders weten de administratie ook effectief te verwerken. 

 

Je bent chaotisch 

Ben je een chaotisch type? Ook in dat geval kun je de administratie beter uitbesteden aan een boekhouder. Fouten in aangiftes kunnen namelijk verstrekkende gevolgen hebben. Een belastinginspecteur mag tot zeven jaar terug op basis van je administratie naheffingsaanslagen en boetes opleggen. Heb je dus langdurig je aangiftes foutief ingevuld? Dan kun je flink in de financiële problemen komen.