Mathmatch
Image default
Zorg

Wat maakt vegan proteine poeder geweldig voor veganisten?

Overweeg jij een veganistisch proteine poeder aan je dieet toe te voegen, of ben je benieuwd waarom zoveel mensen de overstap maken? Het vinden van de beste veganistische proteine poeders kan je echt superveel voordelen opleveren. Reden genoeg voor de Mathmatch redactie om Vitamines.com (als voorloper en bekende verkoper van vegan proteine poeders) te vragen om tips en advies. Waar moet je als veganist op letten als je een vegan proteine poeder wilt kopen en welke voordelen bieden vegan poeders? In dit artikel doen we alles uit de doeken.

Veel vezels in vegan proteine poeder

Eerst de vraag die je zou willen stemmen: waarom is vegan proteine de beste keuze? Nou, in tegenstelling tot dierlijke eiwitten bevatten veganistische proteine poeders juist veel vezels. Vezels zijn essentieel voor de spijsvertering, maar de meeste mensen krijgen er lang niet genoeg van binnen. Investeren in de beste veganistische eiwitpoeders kan een goede manier zijn om de gezondheid van de GI te bevorderen, vooral als je last hebt van problemen met de spijsvertering.

Wei-eiwitten (in de volksmond ook wel heel populair Whey protein genoemd) kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid en andere ongemakken, maar de juiste plantaardige oplossing kan je darmgezondheid vaak optimaliseren als wei het niet met je eens is.

Veel duurzame veganistische eiwitpoeders

Het is niet moeilijk om plantaardige eiwitbedrijven te vinden die een missie hebben voor natuurlijke, duurzame producten. Maar de beste veganistische eiwitpoeders bevatten geen van de toevoegingen, chemicaliën, suikers, vulstoffen, gommen en andere ongezonde producten die vaak voorkomen in dierlijke eiwitten en zelfs in veel plantaardige merken. Je moet ook letten op bedrijven die duurzaamheid stimuleren en teruggeven aan hun gemeenschap.

Vegan proteinepoeders zijn voedzamer

De beste veganistische proteine poeders geven je ook veel meer dan eiwit. Omdat plantaardige eiwitpoeders van planten worden gemaakt, krijg je ook allerlei andere voedingsstoffen binnen. Afhankelijk van het eiwitpoeder dat je kiest, kun je eindigen met een geweldige mix van mineralen, antioxidanten, vitaminen en probiotica. Net zoals het gebruik van superfoods een geweldige salade oplevert, zorgt het gebruik van superpoeders voor een voedzame, bevredigende ochtend smoothie.

Vegan is veiliger dan whey protein

Je moet je er ook van bewust zijn dat plantaardige eiwitten veiliger kunnen zijn dan eiwitten op basis van wei, vooral voor mensen die moeite hebben met het verteren van zuivel. Terwijl dierlijke producten en hun eiwitten lang in verband zijn gebracht met gezondheidsrisico’s zoals hartkwalen, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen, kunnen veganistische eiwitpoeders je gezondheid, energie en mentale helderheid verbeteren. Een weinig bekend feit is dat veel sporters plantaardige eiwitten en levensstijlen gebruiken om betere sportprestaties te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

Niet alle plantaardige eiwitten zijn hetzelfde

Overigens, niet alle plantaardige eiwitten zijn hetzelfde – de beste plantaardige eiwitpoeders zijn niet voor niets beter. Laat je niet wijsmaken dat alle plantaardige eiwitten gelijk zijn. Veel mensen die nog niet eerder eiwitpoeders hebben gebruikt, trappen in de val van onvolledige eiwitpoeders, die je niet dezelfde voordelen bieden als volledige eiwitten.

De beste veganistische eiwitpoeders mengen een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten en voedingsstoffen om je het volledige spectrum aan eiwitten te geven dat je nodig hebt voor een goede voeding. En de beste poeders bevatten geen toegevoegde suiker, smaakstoffen en andere troep. Want je wil natuurlijk alleen echte voedingsmiddelen. Als je plantaardig eiwit smaakt naar een suikerhoudende milkshake, dan is het waarschijnlijk niet gezond..

Vegan proteine supplementen kiezen

Al met al zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het vinden van de beste vegan proteine poeder supplementen. Van vezels tot soorten eiwitten, het juiste plantaardige eiwit kan je gezondheid veranderen en je dagelijkse routine verkwikken. Het is dus geen wonder dat zoveel mensen profiteren van de mentale en fysieke voordelen die veganistische proteine kunnen bieden. Kortom, vegan eten is niet altijd gezonder, maar de vegan poeders zijn wel een beter alternatief.