Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Hoe zit het met de historie van smartwatches?

Hoewel er altijd al de overtuiging is geweest dat smartwatches eerder een statement zijn dan bruikbare producten, suggereert het feit dat ze al decennia bestaan ​​nu dat de productcategorie erin geslaagd is om ten minste een deel van de aandacht van het publiek te trekken.

We dachten dat het een goed moment was om een ​​korte blik te werpen op de geschiedenis van smartwatches om je een idee te geven over hoe de markt met de tijd is geëvolueerd. Tegenwoordig kennen we natuurlijk allemaal de Fitbit smartwatches, maar voor dat we daar aan kwamen waren er nog talloze andere smartwatches.

Samsung SPH-WP1

De SPH-WP10, die al in 1999 werd gelanceerd, was in wezen een complete telefoon die om de pols werd gedragen. Het uurwerk, als je het noemt, had een monochroom LCD-scherm en werd geleverd met ingebouwde luidspreker en microfoon. Met een gewicht van 50 gram en een dikte van 2 cm zou het een spreektijd van ongeveer 90 minuten bieden.

IBM Watchpad

Gelanceerd in 2001, werd de Watchpad gezamenlijk ontwikkeld door IBM en Citizen Watch met het doel om “een nieuw type apparaten voor toegang tot persoonlijke informatie voor het pervasieve computer tijdperk verder te verkennen.” Bij Linux 2.4 had het een QVGA (320 x 240 pixel) LCD-scherm en werd geleverd met 8 MB RAM en 16 MB flashgeheugen. Het intelligente horloge bevat kalendersoftware, Bluetooth en accelerometer.

Fossil Wrist PDA

De Fossil Wrist PDA, die werd gelanceerd in het jaar 2002, werd aangedreven door een 66 MHz-processor en had een touchscreen van 160×160. Met Palm OS 4.1.2 had het uurwerk een infraroodpoort en een virtueel toetsenbord en kon het informatie uitwisselen met een pc.

Microsoft SPOT-serie

De Smart Personal Objects Technology (SPOT) -reeks van smartwatches die in 2006 werd geïntroduceerd, bracht in 2006 informatie weer zoals aandelenkoersen, nieuwskoppen, verkeer, sportuitslagen en het weer. Ze waren echter groot van omvang en de vereiste gebruikers hadden geld over voor serviceabonnementen.

Sony-Ericsson MBW-150

De MBW-150 kwam in 2007 en stond gebruikers toe om draadloos muziek te bedienen op hun Sony Ericsson-telefoons. Het OLED-display op het uurwerk gaf informatie weer zoals beller-ID / nummer en trackgegevens. Je kon ook van track veranderen en het volume aanpassen. Het horloge was niet alleen waterbestendig, maar trilde ook bij inkomende oproepen.

LG GD910

De GD910, die begin 2009 werd gelanceerd, was in wezen een op de pols gedragen telefoon met 1,4-inch aanraakscherm en bood spraak-naar-spraakmogelijkheden. Het was ook in staat om spraak- en video-oproepen te doen en kreeg een mooie Bluetooth hands-free.

https://www.iiav.nl/smartwatch/