Mathmatch
Image default
Banen en opleidingen

Geld besparen voor studenten

Een studentenleven kost veel geld. Vaak hebben studenten het niet zo breed omdat ze veel dingen zelf moeten betalen. Vaak wonen ze niet meer thuis en hebben ze dus geld nodig voor de huur, voor boodschappen, maar natuurlijk ook voor boeken en andere schoolspullen. Natuurlijk kan je wel een studiefinanciering krijgen bij duo, maar die moet je uiteindelijk zelf weer terugbetalen. Dan kan je beter in de eerste instantie voorkomen dat je schuld te hoog oploopt door wat slimme keuzes te maken als het om geld gaat. In dit artikel lees je hoe je dat kan doen. 

Als je op jezelf woont, is de kans groot dat je een aantal vaste lasten hebt. Hier zijn helaas weinig tips voor, behalve: betaal alles op tijd. Verder kan je wel wat geld besparen op je boodschappen. Dit kan je doen door wat vaker naar de Lidl te gaan in plaats van de Albert Heijn. Hiernaast kan je ook alle aanbiedingen in de gaten houden en gelijk aardig inslaan als er een product is wat je veel gebruikt en wat niet kan bederven. Lees dus goed alle folders door voordat je boodschappen gaat doen. 

Als tweede is het toch een goed idee om naast je studie nog een baantje te nemen. Dit kan natuurlijk erg druk zijn, maar het is toch een extra zakcentje wat je niet hoeft te lenen. Let wel altijd goed op bij je bijbaantje en bereken salaris, vooral in de eerste paar maanden. Als je werkgever gebruik maakt van online salarisadministratie, is de kans kleiner dat er verkeerd gerekend wordt. Toch is het altijd belangrijk om na te tellen of je wel krijgt wat je verdient. 

Als laatste ben je toch student, en zal je nou eenmaal een schuld opbouwen. Laat dit echter niet in de weg staan om te genieten van je studentenleven. 

Voor meer info : klikt u hier