Mathmatch
Image default
Banen en opleidingen

Starten bij de overheid met de juiste baggage

Werken in de publieke sector klinkt voor mensen met een maatschappelijke interesse en betrokkenheid zeer aantrekkelijk. Toch kan een baan bij de overheid door de grote dynamiek en complexiteit als overweldigend worden ervaren, zeker als u nog aan het begin van uw carrière staat. Een traineeship bij de overheid biedt dan de juiste begeleiding en geeft u een uitstekende kans om uit te groeien tot een gewilde professional in de publieke sector.

 

Waarom een traineeship overheid volgen?

 

Als trainee bij de overheid, krijgt u extra opleiding en coaching. Een traineeship overheid duurt twee jaar en binnen deze periode gaat u meteen aan de slag bij een opdrachtgever om praktijkervaring op te doen. Tegelijkertijd komt u om de twee weken samen met andere trainees om een extra opleidingsprogramma te volgen. U leert dan bijvoorbeeld wat voor talenten u bezit en ontdekt hoe u deze optimaal kunt inzetten.

 

Waar u zoal terechtkomt

 

U wordt voor het traineeship gekoppeld aan interessante opdrachtgevers in de publieke sector, verspreid over het hele land. Deze opdrachtgevers kunnen bijvoorbeeld een gemeente, provincie of een andere overheidsorganisatie zijn. Afhankelijk van uw talenten en interesses wordt u gekoppeld aan organisaties, functies en onderwerpen die het beste bij u passen. De focus ligt vaak op verandering, zoals het inrichten van digitalisering, de nieuwe Omgevingswet of recentelijke ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein. Vaak krijgen trainees na afloop van het traineeship een vaste baan aangeboden bij hun opdrachtgever, al hangt dit mede af van uw ambities en de mogelijkheden bij de opdrachtgever. Maar een ding is zeker: het traineeship overheid is een leerzame ervaring dat goed op uw cv staat!