Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

De trend van het seizoen: velvetnagels

Als je genoeg hebt van dezelfde oude nagellak en op zoek bent naar een, zoek dan niet verder dan fluweelnagels! Fluweelnagels, ook wel velvet genoemd, zijn de trend van het seizoen. In deze blog vertellen we je graag meer over deze populaire nageltrend, lees dus snel verder!

Wat zijn velvet nagels?

Fluwelen nagels worden gemaakt met de hulp van cat eye gel.  Cat eye gellak is een speciale gel nagellak die magnetische deeltjes bevat. Wanneer je een magneet dicht bij de natte gel houdt, reageren deze deeltjes op de magnetische kracht en creëren ze een prachtige patronen. Waaronder een fluwelen patroon. Dit patroon wordt gecreëerd door de magnetische glitterdeeltjes die in de nagellak zitten. Want de stof fluweel lijkt glinsterend als er licht op reflecteert en dit aspect wordt nagebootst op de nagels.

Hieronder geven we je een stapsgewijze instructie over hoe je deze nagels kunt aanbrengen. 

Benodigdheden

  1. Cateye gel nagellak in de gewenste kleur (meestal metallic of iriserend)
  2. Een basislaag
  3. Een top coat
  4. Een magneetstick speciaal voor het cat eye-effect (inbegrepen bij de meeste cateye gel sets)
  5. Een UV- of LED-lamp voor het uitharden van de gel

Aanbrengen van velvet nagels

Velvet nagels kun je al binnen vijf simpele basisstappen creëren, hieronder vertellen we je hoe!

Stap 1: voorbereiding van de nagels

Begin met schone, droge nagels. Duw voorzichtig je nagelriemen terug, vijl je nagels in de gewenste vorm en breng een dunne laag basislaag aan. Laat de basislaag uitharden onder de UV- of LED-lamp.

Stap 2: eerste laag Cateye Gel

Breng een dunne laag cateye gel nagellak aan op een van je nagels. Zorg ervoor dat de laag gelijkmatig is verdeeld.

Stap 3: cateye en velveteffect creëren

Voordat je de cateye gel uithardt, houd je de magneetstick boven de natte gel. De magnetische deeltjes in de gel zullen reageren op de magneet en een velveteffect creëren. Beweeg de magneetstick voorzichtig om het effect aan te passen, totdat je tevreden bent met het resultaat.

Stap 4: Laat de gellak uitharden

Plaats je nagel onder de UV- of LED-lamp om de cateye gel te laten uitharden. De uithardingstijd varieert afhankelijk van je lamp en het merk van de gel, maar dit duurt meestal tussen de 30 seconden en 2 minuten.

Stap 5: Top coat aanbrengen

Breng een dunne laag top coat aan over de gecreëerde velvet effect. Hiermee behoud je het kattenoog-effect en voeg je glans toe aan je nagels. Laat dit ook uitharden onder de lamp.

Het resultaat van velvetnagels

Het resultaat van deze nagels zijn glinsterende nagels die met het licht mee reflecteren. Velvet nagels vallen gegarandeerd op en zijn de perfecte feest nagels! Er zijn daarnaast verschillende kleuren magnetic gelpolish om mee te experimenteren! Wees vooral geduldig en oefen de techniek om het perfecte glittereffect te bereiken.

Tips voor onderhoud

Om je fluwelen nagels langer mooi te houden is het belangrijk om overmatig contact met water te vermijden. Je kunt het beste gebruik maken van handschoenen bij huishoudelijke taken. Gebruik daarnaast regelmatig nagelriemolie om je nagels en nagelriemen gehydrateerd en gezond te houden.

Velvetnagels bieden een unieke en stijlvolle manier om je creativiteit te uiten en een vleugje luxe toe te voegen aan je vingertoppen. Met de juiste materialen en wat oefening kun je prachtige fluweelnagels creëren die zeker de aandacht trekken.

https://www.magicnails.nl/magnetic/gelpolish/