Mathmatch
Image default
Bedrijven

Een ondergrondse tuinkas aanleggen

Ben je al bekend met de ondergrondse tuinkas? In deze blog gaan we je alles vertellen hierover.

Een ondergrondse tuinkas is, zoals het heet een tuinkas onder de grond. Vaak is de helpt in de grond en de helft afgedekt met glas of kassenfolie.

Waarom ondergrond?

In Nederland kunnen we dankzij de tuinkas bijna het hele jaar onze eigen groente kweken. Door een tuinkas half in te graven wordt er echter veel meer warmte behouden, hierdoor kun je echt het hele jaar door kweken.

Grond afvoeren

Om een ondergrondse tuinkas te maken hoef je niet veel te doen. Wat je wel zult moeten doen is grond afvoeren. Na het afvoeren van je grond kun je een frame maken. Dit wordt het dak van de kas. Dit frame kun je afdekken met een transparant materiaal, dit kan glas zijn, kassenfolie, landbouwfolie, of pvc platen. Op zoek naar de juiste container in Alblasserdam? Klik dan op deze link

Je kunt kiezen om direct in de grond te kweken of in kweekbakken te kweken, het principe blijft hetzelfde als in een normale kas, je zult slechts veel meer oogst hebben.

Wat kun je in een kas kweken

In een kas kun je eigenlijk alles kweken. Let er wel op dat het in de zomer erg heet kan worden in de kas, dus de planten die dit te warm vinden kun je in de winter in de kas plaatsen. Planten zoals tomaten houden van een kas omdat ze niet graag natte bladeren krijgen en erg houden van een warme en zonnige omgeving. Ook aardbeien en andere tropische soorten kunnen goed gedijen in een ondergrondse kas. Sla kun je in de winter laten groeien in de kas, maar in de zomer staan ze toch liever buiten.

Waar moet je op letten?

Let er op dat er voldoende ventilatiemogelijkheden in de kas aanwezig zijn. Vaak heeft een kas aan de voorzijde ramen die open kunnen om meer licht binnen te laten tijdens de heetste periodes.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grondafval-container-huren/