Mathmatch
Image default
Dienstverlening

Een e-fulfilment specialist inhuren loont

Er zijn verschillende gedeeltes van een bedrijf die u kunt uitbesteden wanneer u merkt dat u niet uw volledige tijd meer heeft zoals u dit aan het begin had. Helemaal wanneer u een webshop heeft, kan het lonen om een gedeelte van uw bedrijf uit te besteden. We hebben het dan vooral over het logistieke gedeelte van het bedrijf. In deze tekst gaan wij kijken wat een e-fulfilment specialist voor u kan betekenen en waarom het loont om een e-fulfilment specialst in te huren.

Wat is een e-fulfilment specialist?

Met e-fulfilment wordt eigenlijk de logistieke kant van het werk bedoelt. Het verpakken en versturen van bestellingen dus, maar ook zeker het retour laten sturen van deze bestellingen en de verwerking hiervan. Dat is natuurlijk een groot gedeelte van het bedrijf en waarschijnlijk ook het gedeelte wat de meeste tijd van u inneemt. Met een e-fulfiment specialist houdt dat dus in dat u deze tijd op een hele andere manier kunt besteden. Bijvoorbeeld door het verder uitwerken van de webshop of door de commerciële en marketing kant op te gaan met het bedrijf waardoor het bedrijf zal groeien en er dus nog meer bestellingen gedaan worden. Zoals u al merkt, zit er een groot voordeel aan het uitbesteden van de e-fulfilment. Daarnaast zijn er nog een hoop andere voordelen.

Voordelen van e-fulfilment uitbesteden

Het grootste voordeel aan het uitbesteden van e-fulfilment is natuurlijk de tijd die u overhoudt. Aan het begin van de webshop is het nog best te doen om dagelijks een keer of vaker naar het postkantoor te rijden en de pakketjes weg te brengen, maar wanneer de bestellingen toenemen, wordt dit steeds lastiger en u wilt natuurlijk wel de afspraak houden dat een pakketje binnen een bepaalde tijd bij uw klant is. Ook het opslaan van de producten wordt een steeds lastigere taak want u moet waarschijnlijk een extra ruimte huren om de producten op te kunnen slaan wanneer de bestellingen toenemen. Gelukkig is het zo dat een e-fulfilment specialist over opslagruimte beschikt. Dit zit dus bij de prijs in van het inhuren van een specialist in plaats van dat dit aparte kosten zijn wanneer u zelf deze kosten moet maken. Ook houdt u op die manier vaak veel meer ruimte in huis over omdat het huis niet meer hoeft te dienen als opslagruimte.

Overige voordelen

Daarmee zijn nog niet alle voordelen benoemd. Het is namelijk ook nog eens zo dat een e-fulfilment specialist in de meeste gevallen bijvoorbeeld een deal heeft met een postberzorger. Omdat zij niet alleen pakketjes van uw bedrijf wegbrengen, maar ook die van andere bedrijven, kunnen zij hier vaak mooie afspraken over maken. Ook het inslaan van verzendmateriaal zoals dozen en enveloppen kan een hoop geld kosten wat bij een e-fulfilment specialist vaak gewoon aanwezig is. Op die manier heeft u dus eigenlijk alles in een prijs in plaats van dat u alles apart moet aanschaffen en uit moet zoeken. Een e-fulfilment specialist inhuren loont dus zeker wanneer u al deze voordelen op een rijtje zet. U heeft een hoop tijd over en hoeft een hoop minder taken dagelijks uit te voeren terwijl u de klant alsnog de zekerheid kan geven dat hij zijn bestelling binnen een bepaalde tijd netjes ontvangt. Ideaal dus voor verschillende webshops.

https://surlogic.nl/nl/