Mathmatch
Image default
Dienstverlening

Eenvoudig oplaadkosten administreren met een laadpas

 

Elektrisch rijden is bezig aan een enorme opmars. Niet alleen privé, maar ook zakelijke rijden steeds meer mensen elektrisch. Dat is wel zo goed voor het milieu, maar het bespaart je ook veel geld op benzinekosten. Bovendien kan je met je laadpas veel meer dan snelladen. Zo kan je goedkoop je auto wassen, sneller je parkeerkosten declareren en heb je thuis een laadpaal? Dan kan je als zakelijk rijder ook deze kosten declareren. Met de laadpas geniet je van tal van voordelen. Zo kan je overal in Europa snelladen, krijg je per maand een overzichtelijke factuur thuisgestuurd die de teruggave van de BTW vereenvoudigd en heb je tijdens de maand real time inzicht in je laadkosten met de gekoppelde app. Geniet als zakelijk rijder van de vele voordelen van de laadpas en laad je auto snel en voordelig.

 

De zakelijke voordelen van een laadpas

Een laadpas kan je aanschaffen als particulier, als ZZP-er of als ondernemer. Zeker wanneer je zakelijk rijdt kent de laadpas tal van voordelen. Met de laadpas kan je overal in Europa tanken zonder dat je je druk hoeft te maken over de betaling. De laadpas is namelijk een Europees erkend betalingsmiddel wat wel zo prettig is wanneer je een zakelijke reis moet maken. Koppel je de app aan de laadpas? Dan zie je onderweg de beschikbare laadpalen inclusief de prijzen. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar een laadpaal die vrij is. Heb je als zakelijk rijder thuis een laadpaal staan? Dan mag je deze kosten ook declareren. Dit kan snel en eenvoudig door je laadpaal aan je laadpas te koppelen. Hierdoor worden de zakelijke kilometers eenvoudig gescheiden van de privé gereden kilometers zonder dat je te maken hebt met veel administratie. 

 

Vereenvoudig je administratie met een laadpas

Een ander groot voordeel van de laadpas is dat je geen declaraties meer hoeft in te dienen met losse bonnetjes. Als ondernemer hoef je deze bonnetjes niet meer aan te nemen omdat je maandelijks een overzichtelijke factuur krijgt. Op deze factuur staat precies hoeveel kilometer er per auto gereden is, wat de laadkosten zijn geweest en welke kosten van de BTW afgetrokken mogen worden. Geen gedoe meer dus met declaraties en voorschotten, maar een overzichtelijke maandelijkse factuur. Geniet van de tijd die je overhoudt als ondernemer wanneer je werkt met de passen voor je personeel.

 

Overweeg je ook om elektrisch te gaan rijden of overweeg je om als ondernemer elektrische auto’s aan te schaffen? Overweeg dan ook zeker het gebruik van een laadpas. Je kunt overal in Europa snelladen, je auto wassen of parkeren, zonder dat je de kosten achteraf hoeft te declareren. Bovendien kun je een laadpaal ook op je eigen terrein eenvoudig koppelen aan je laadpas, zodat dit laden ook zakelijk gebeurt en je deze kosten van de BTW kunt aftrekken. Verminder je administratieve lasten door met de pas te werken. Nooit meer losse bonnetjes en declaraties invoeren, maar een simpele factuur achteraf. Dat klinkt toch als muziek in je oren?