Mathmatch
Image default
Dienstverlening

Indirecte vaccinatiedwang

In 2021 werd het vaccinatiepaspoort geïntroduceerd. Sindsdien wil de Nederlandse overheid dat je op veel plekken dit paspoort aantoont. Bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot een festival of om op vakantie te kunnen gaan.

Vaccinatiepaspoort

Het vaccinatiepaspoort is ontstaan om twee redenen:

  1. De kans om de samenleving open te gooien en houden.
  2. Als stimulans om de burger zich te laten vaccineren.

Vooral het tweede punt is zorgelijk. Het moet namelijk niet zo zijn dat u gedwongen wordt om zich te laten vaccineren, alleen maar zodat u nog eens uiteten kunt gaan. Er zijn namelijk een tal van redenen waarom u in uw recht staat om geen vaccin te nemen.  

Gevolgen voor de gezondheid

De gevolgen van het vaccin op lange termijn zijn nog onduidelijk. Het is begrijpelijk dat u geen testkonijn wil zijn. Het vaccin is voorafgaand aan de introductie ook slechts beperkt getest. Kinderen onder de 16 jaar, zwangere vrouwen en kwetsbare ouderen geen deel uit van de testgroep. Tevens zijn er een aantal mensen die gezondheidsproblemen ervaren na het krijgen van de vaccinatie. Denk hierbij aan trombose en het uitblijven van de menstruatie.

Schijnzekerheid

Iemand die het vaccin toegediend heeft gekregen, verspreid het virus nog steeds even snel als iemand die ongevaccineerd is. Het is dus onbegrijpelijk dat burgers met een vaccinatiepaspoort zich wel in menigten mogen begeven. Het verwijdt dat ongevaccineerden een groter gevaar zijn voor het land is ongegrond. En ondanks dat Nederland dus een grondwettelijk verbod heeft op discriminatie, zorgt het vaccinatiepaspoort toch voor een tweedeling binnen de maatschappij.

Hoe meer, hoe beter

Maakt u zich zorgen om de greep die het vaccinatiepaspoort en andere maatregelen op ons land houden? Dan hoeft u dit niet zomaar te accepteren. En hierbij geldt: hoe meer mensen van zich laten horen, hoe beter. Zet dus vandaag nog de stap in het aanvechten van uw corona boete of het indienen van een corona claim.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/vaccinatiepaspoort/