Mathmatch
Image default
Dienstverlening

Verkenning van de arbeidsmarkt

Om verscheidende reden moet u uw werkgever verlaten dit is erg vervelend en vooral lastig. Maar dit biedt wel weer de kans om een nieuwe uitdaging te vinden. Daarom kan het ontslagen worden ook gezien worden als een kans om je zelf als persoon te ontwikkelen. In het begin zal dit proces lastig zijn en het moet niet te lang duren natuurlijk. Maar zo’n verandering in uw leven zou u persoonlijk ook wat kunnen opleveren. U kunt op deze manier nieuwe mensen leren kennen en ontdekken wat er nog meer te doen is binnen of buiten uw vakgebied.

De arbeidsmarkt is groot, daarom bestaan er outplacementbureaus, deze bureaus helpen met het proces zodra u het bedrijf moet verlaten. Zij kunnen u helpen met het vinden van een nieuwe baan. Verder helpen deze bureaus met psychologische ondersteuning, om het eventuele trauma dat door het ontslag is gecreëerd. Waardoor u niet in een zwart gat beland en u het ontslag kunt verwerken.

Ook kunt u hulp krijgen op het gebied zelf presentatie, uw CV wordt verbeterd aan de recente eisen en u wordt verder geholpen met het zoeken van competenties, waar bent u goed in. Als dit in orde is kan het bureau u ook helpen met het aanleren van nieuwe technieken op het gebied van solliciteren.

Mocht u een baan hebben gevonden, dan staat u er niet alleen voor, u wordt dan vervolgens geholpen met uw nieuwe contract en in het vervolg van de periodes contact met u onderhouden. Outplacement is helaas niet gratis, wel zou deze betaald kunnen worden door uw transitie vergoeding, die u verplicht moet krijgen als u langer dan 2 jaar een bedrijf heeft gewerkt. Dus waarom zou u deze vergoeding niet investeren in uzelf, naast outplacement zou u bijvoorbeeld extra scholing kunnen volgen waardoor uw CV verbeterd en de kans op een nieuwe baan aanzienlijk toeneemt. Klik hier voor meer informatie op carrierepoort.nl

Voor meer info : klikt u hier