Mathmatch
Image default
Dienstverlening

Waarom u uw elektrische schakelaars moet kennen

U hoeft geen expert te zijn om nieuwe lichtschakelaars in uw huis te installeren. Het is echter aan te raden om onderzoek te doen naar de verschillende soorten lichtschakelaars om te bepalen welke het beste aan uw behoeften voldoet. Natuurlijk kan het zoeken op internet naar nuttige informatie over lichtschakelaars lang duren, aangezien er zoveel informatie te verkrijgen is. Het is essentieel om de hulp in te roepen van ervaren elektriciens bij u in de buurt. Wanneer u zich in de omgeving Nijmegen begeeft zou u kunnen overwegen contact op te nemen met een elektricien Nijmegen.

Verschillende soorten schakelaars

Schakelaars voor meerdere locaties zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties en het doel is om meerdere schakelaars hetzelfde licht te laten regelen. Een driestandenschakelaar bedient bijvoorbeeld een armatuur vanaf twee verschillende plaatsen, ondanks de naam. Vierwegschakelaars werken op dezelfde manier als driewegschakelaars, behalve dat ze drie schakelaars toestaan ​​in plaats van twee. Het aantal klemschroeven dat elk de draad met de schakelaar verbindt, is de reden dat hun namen één interval hoger zijn. Omdat de toestand van het licht afhankelijk is van de verschillende schakelaars, ontbreekt bij multi-locatie schakelaars een AAN- en UIT-aanduiding op de hendel. Als de hendel op uw schakelaar niet is gelabeld, is dit hoogstwaarschijnlijk een schakelaar met meerdere locaties. Dimmer schakelaars, die worden gebruikt om de helderheid van een lamp te verminderen zonder deze volledig uit te schakelen, bieden meer personalisatie dan een conventionele aan/uit-schakelaar. De bedieningselementen van een dimmer kunnen draaiend, glijdend of andere variaties zijn. Ze zijn verkrijgbaar in modellen voor meerdere locaties, net als standaard lichtschakelaars, en kunnen worden gebruikt om dezelfde verlichting vanuit verschillende delen van het huis te dimmen.

Schakelaars geprogrammeerd met technologie

Met programmeerbare timer schakelaars kunt u bepalen wanneer een armatuur wordt in- en uitgeschakeld. U kunt het armatuur zo programmeren dat het voor elke dag van de week op verschillende tijden aangaat, waardoor u elektriciteit bespaart. Wi-Fi-mogelijkheden zijn beschikbaar op sommige versies van deze schakelaar, zodat u uw verlichting kunt aanpassen vanuit het comfort van uw smartphone. Aanwezigheidsschakelaars, ook wel bewegingssensorschakelaars genoemd, schakelen de lamp in wanneer beweging wordt gedetecteerd en uitschakelen wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd. Aanwezigheidsschakelaars, zoals programmeerbare tijdschakelaars, kunnen u helpen geld te besparen op energie en tegelijkertijd een modern tintje aan uw huis te geven. Zelfs het meest elementaire onderdeel van een elektrisch systeem, zoals een schakelaar, moet om veiligheidsredenen worden geraadpleegd door een elektricien.