Mathmatch
Image default
Electronica en Computers

Wat kan een airfryer voor jouw betekenen?

Wat kan een airfryer voor jouw betekenen?

Steeds meer mensen kiezen voor de Airfryer in plaats van de frituurpan. Dit apparaat biedt namelijk meerdere voordelen. Zo is het vele malen gezonder als frituren omdat je vaak maar een lepeltje olie nodig hebt in plaats van een volle frietpan. Daarnaast ruik je dit apparaat niet of nauwelijks. Je kunt hem dus gewoon binnen zetten en zo hoef je dus geen aparte ruimte hiervoor in te richten. We hebben een top 5 met airfryers die als best getest zijn. Het verschil zit hem vaak in de functionaliteiten die het apparaat heeft. Zo zijn er geavanceerde airfryers waarbij er tientallen programma’s vooraf al geprogrammeerd zijn. Het prijsverschil is vaak maar een paar tientjes, maar je bent dan wel zeker van een goed stuk vlees, friet, groente of wat je ook maar klaar maakt.

Ga gezonder eten

Het is geen geheim dat je een stuk gezonder eet als je een airfryer gebruikt. In plaats van veel boter of een volle frituurpan heb je slechts een lepeltje olie nodig. Daarnaast kun je vandaag de dag bijna alles in deze apparaten maken. Afhankelijk van de grootte van de bak natuurlijk. Maar in principe kun je naast friet ook aardappelen groente en vlees maken. De stroomprijs is momenteel lager als de gasprijs, dus ook daar merk je een verschil in.

Geen vieze luchtjes meer tijdens het bakken

Een van de andere grote voordelen van de airfryer is toch wel dat je geen last meer hebt van vieze luchtjes. De meeste apparaten stoten weinig tot geen stank uit. Hierdoor kun je hem gewoon in huis gebruiken. Veel mensen frituren buiten of in de schuur en dan moet je met het eten weer naar binnen lopen. Dit is niet langer meer nodig en daarom biedt een airfryer ook veel gebruiksgemak.