Mathmatch
Image default
Financieel

Hoeveel geld kan ik lenen en hoe bespaar ik hierop?

Het kan soms voorkomen dat u geld moet lenen. Deze lening kan voor een renovatie, studie, vakantie of voor het hergroeperen van kredieten zijn. Deze leningen kunnen vrij uiteenlopend zijn, maar nu komt de vraag vaker naar boven hoeveel kan ik lenen en kan ik daar ook op besparen? In deze korte blog kan je een aantal tips lezen. Lees dus snel verder.

Leenvorm van uw maximale lening

In België kunt u vaak kiezen voor een persoonlijke of een doorlopende lening. Welke lening het beste voor u is, hangt af van uw leendoelen. Koopt u in één keer iets, zoals een renovatie of een nieuwe auto? Dan zijn persoonlijke leningen het meest geschikt. Doorlopend krediet is alleen van toepassing als u voor langere tijd extra financiële ruimte nodig heeft.

Houd rekening met de rente van de maximale lening

Bij het kiezen van een lening is rente het belangrijkste. Dit bepaalt hoeveel deze lening u gaat kosten. De lening met de laagste rente is de goedkoopste en meestal de beste optie. Voorwaarden van de meeste leningen zijn bijna hetzelfde.

Het maandbedrag bepalen

Bij het kiezen van een lening kunt u zelf bepalen hoeveel maandelijks afbetaald moet worden. Het lagere maandbedrag lijkt misschien interessant, maar het zal langer duren voordat u het terugbetaalt heeft. Hierdoor moet u langer rente betalen, waardoor uw lening duurder wordt. Kies daarom altijd het hoogste maandbedrag, wat u eenvoudig maandelijks kan terugbetalen.

Hoeveel kan ik lenen?

Om de vraag te beantwoorden “hoeveel kan ik lenen” dit varieert per individu en per doel voor iedereen. Het is wel altijd belangrijk om rekening te houden met uw maandelijkse uitgaven en inkomsten en op basis van die gegevens kan berekenen hoeveel je kan lenen en hoeveel je maandelijks kan terugbetalen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/