Mathmatch
Image default
Financieel

Wat houdt debiteurenbeheer in en zou je dit moeten uitbesteden?

Debiteurenbeheer binnen jouw organisatie heeft betrekking op alle bedragen die je nog tegoed hebt van klanten. Het betreft zowel het opstellen als versturen van facturen naar de klant, en erop toezien dat deze worden voldaan. Daarvoor is een constante controle van de bankrekening nodig, zodat je weet welke klant heeft betaald, en welke niet. Het is een best tijdrovende klus, zeker als je veel klanten hebt en op dagelijkse basis vele facturen verstuurt. Veel bedrijven hebben dan ook hun eigen debiteurenafdeling, maar als je je factoring uitbesteedt is dat helemaal niet nodig. Factoring is het uitbesteden van je debiteurenbeheer, en dat levert je ontzettend veel voordelen op. Welke dat zijn? Dat lees je hier!

 

Nooit meer achter je geld aan

Bij The Blue Factor | Factoringmaatschappij kun je al jouw facturen, groot en klein, in een paar muisklikken uitbesteden. Dit wil zeggen dat je hen in feite jouw factuur verkoopt, en dat zij vervolgens jouw klant contacteren voor de betaling. Op het moment dat zij jouw factuur overnemen betalen zij jou direct uit, en dat is meteen het grootste voordeel van factoring. Deze vorm van het uitbesteden van je debiteurenbeheer geeft je namelijk ontzettend veel zekerheid, simpelweg doordat je weet dat je altijd direct betaald krijgt. Heb jij veel klanten bij wie je er eindeloos achteraan moet om te vragen of ze alsjeblieft de factuur willen overmaken? Dan is je debiteurenbeheer uitbesteden in de vorm van factoring ideaal voor jou. Contacteer The Blue Factor | Factoringmaatschappij, en vraag ze direct naar alle mogelijkheden.

 

Beschik altijd over liquide middelen

Heb jij geregeld grote klussen die je een flinke klap geld opleveren, maar hebben jouw klanten een lange betalingstermijn? Dan beschik je nooit direct over je geld, wat je liquiditeit negatief beïnvloedt. Je debiteurenbeheer uitbesteden is geschikt voor ondernemers die te allen tijde willen beschikken over het geld wat ze hebben verdiend, en bereid zijn een klein percentage over te betalen in ruil voor deze zekerheid. Factoring is namelijk niet gratis, maar de prijs die je ervoor betaalt weegt in vrijwel alle gevallen op tegen de risico’s die je loopt en de tijd die het je kost als je je debiteurenbeheer in eigen beheer houdt. Stel je voor dat er één grote factuur uiteindelijk nooit betaald wordt, bijvoorbeeld doordat deze klant failliet is. Dan heb je door ál je facturen uit te besteden dat geld al terugverdiend, en zul je nooit zo’n grote risico’s lopen op financieel vlak.

 

Behoud een goede relatie met al je klanten

Een laatste voordeel van factoring bij The Blue Factor is dat je zo een goede relatie houdt met de klant. Als jij bepaalde klanten er constant aan moet herinneren dat ze de factuur betalen kan dat voor wat strubbelingen zorgen. En dat terwijl je je natuurlijk liever richt op een positieve klantrelatie en de producten en diensten die je levert. Door voor factoring te kiezen hoef jij nooit meer over openstaande facturen te praten, en dat is goed voor de relatie die je hebt met de klant.