Mathmatch
Image default
Financieel

Vier redenen waarom een bedrijf een extern administratiekantoor nodig heeft

Grote, gezichtsloze bedrijven zijn niet langer de enigen die een extern administratiekantoor nodig hebben.

Meer dan ooit zien familiebedrijven en non-profitorganisaties de voordelen in van het inhuren van een extern administratiekantoor om hun administratie te controleren en hun financiële status te valideren.

Hoewel je tevreden bent met de interne controless die zijn uitgevoerd door de boekhouders en medewerkers van je organisatie, kan het onmogelijk zijn om hun onpartijdigheid te beoordelen zonder de bevestiging van een goed geïnformeerde en geloofwaardig extern administratiekantoor.

Het hebben van een hoge kwaliteitsaccountant die voor je werkt, kan helpen bij het voorkomen van mogelijk catastrofale problemen. Fraude, misbruik of niet-naleving van overheidsvoorschriften kunnen allemaal verborgen blijven onder de oppervlakte van de dagelijkse boekhoudpraktijken en kunnen sterker worden naarmate het bedrijf meer groeit. Hier zijn een paar redenen waarom je misschien liever vroeg dan laat met een extern administratiekantoor wilt samenwerken:

  • Naleving door de overheid. Een externe auditor kan helpen bij het identificeren van gebieden waar boeken of boekhoudpraktijken niet langer voldoen aan de nieuwe voorschriften van de Belastingdienst. Een extern administratiekantoor kan ook aangeven waar inspanningen tekortschieten. Omdat een extern administratiekantoor geen enkele reden heeft om niet eerlijk te zijn over de financiële status, kun je vertrouwen op de onafhankelijkheid van het onderzoek en op de aanbevelingen die worden gedaan.
  • Geloofwaardigheid. Intern en extern zal de jaarrekening meer gewicht in de schaal leggen als deze door een extern administratiekantoor wordt gecontroleerd. Voor familiebedrijven, bedrijven en non-profitorganisaties bieden deze controles een gemeenschappelijke basis voor een goede beoordeling van de financiële gezondheid van de organisatie door de belanghebbenden. Voor beursgenoteerde bedrijven bieden externe controles een onbevooroordeelde blik in de boekhoudkundige praktijken van de organisatie.
  • Fraudebestrijding. Hoewel het onaangenaam kan zijn om zelfs maar te denken dat iemand het bedrijf zou kunnen bedriegen, is het beter om het zeker te weten dan om het jezelf voortdurend af te vragen. Het is onmogelijk om een fraudeur te herkennen door alleen maar te kijken en vaak blijkt het de persoon te zijn die de minste kans maakt om verdenking op te wekken. Extern administratiekantoren onderzoeken de boekhouding zonder dat de filter van persoonlijke relaties hun oordeel vertroebelt. Voor hen zal de jaarrekening de onverbloemde waarheid vertellen en hun onpartijdige controle kan ervoor zorgen dat uw bedrijf geen groot verlies lijdt.
  • Procesverbetering. Hopelijk zal de externe controle niets ongewoons opleveren. Ook in dit geval kan een externe accountant echter gebieden vinden waar u de interne controles verbeterd kunnen worden of bepaalde processen kunnen worden geautomatiseerd om ze beter te stroomlijnen. Hoewel deze aanbevelingen niet onmiddellijk moeten worden uitgevoerd, kun je, wetende waar verspilling en inefficiëntie vandaan komen, een plan opstellen om de problemen na verloop van tijd aan te pakken.

Op zoek naar administratie Nederland? Kijk eens op Administratiekaart voor meer informatie en verschillende offertes.

https://administratiekaart.nl/