Mathmatch
Image default
Financieel

Waarom kiezen voor een kredietverzekering?

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde die een kredietverzekeraar biedt? Als ondernemer is dat één van de dingen die je het eerst bekijkt. Je wil er zeker van zijn dat je ook echt het nodige bereikt als je een verzekering afsluit. Dat het hier gaat om het dekken van schade die je kan oplopen omdat klanten helemaal niet zo goed zijn voor hun geld als ze wilden laten denken, maakt het juist ook zo interessant. Door de schade van misgelopen betalingen te beperken, kan je ook gewoon op lange termijn goed blijven ondernemen.

De juiste mate van dekking

In de eerste plaats neem je dus een verzekering omdat je gedekt wil zijn wanneer zich problemen voordoen. In dat geval is het wel ook belangrijk om precies de juiste mate van dekking te krijgen. Je wil niet alleen zeker zijn dat je beschermd bent wanneer er schade zou zijn. Je wil er ook zeker van zijn dat je jezelf niet over verzekert. Wanneer je precies op maat werkt, kan je altijd de juiste stappen zetten. Met als voordeel dat het ondernemen ook net wat gemakkelijker wordt. Dat kan de concurrentiepositie ook net wat sterker maken. Ook dat is natuurlijk een voordeel. Dit kan de kredietverzekering Coface aantrekkelijk maken.

Meer kennis over klanten

Er is nog meer voordeel te beleven aan een kredietverzekering. Wanneer je een goede verzekeraar aan je zijde hebt, dan denkt deze ook met je mee. Met als voordeel dat je er dus ook zeker van kan zijn dat je de inzichten in je klantenkring kan vergroten. Hoe is het met de kredietpositie van deze klanten gesteld bijvoorbeeld. Wanneer je business to business zaken doet, is dit informatie waar je heel veel aan kan hebben. Dat maakt de verzekering dus ook een preventief wapen om te gebruiken. Ook dat weegt mee in je keuze