Mathmatch
Image default
Financieel

Waarom beleggen in goud

Sinds jaar en dag zijn mensen die beleggen op zoek naar goede opties om delen van hun kapitaal in te beleggen. Daarom is beleggen in goud altijd zeer populair geweest en wordt ook vandaag de dag nog steeds gezien als een van de meest interessante beleggingsmogelijkheden. Zo was beleggen in goud tijdens oorlogen altijd heel populair en dat heeft gemaakt dat goud bij zowel ervaren als nieuwe beleggers een populair goedje is om in te beleggen. 

Waarom aandelen kopen in goud eigenlijk altijd wel een goed idee is? Er valt namelijk altijd wel iets op te verdienen. Er is echter geen passief rendement op goud. Dat wil zeggen dat er geen dividend wordt uitgekeerd over goud. Daarom is het dan ook verstandig om altijd te proberen zo optimaal mogelijk te profiteren van de koerswisselingen in het goud. Om dit te kunnen doen, is het verstandig om in zee te gaan met een goede broker. Met deze methode heb je ook de mogelijk om short te gaan op de prijs van goud wanneer deze daalt. Op die manier kun je ook dan winst maken. Goud is dus een goede investering omdat je met de juiste tactiek op elk moment winst kunt maken op de grondstof goud. 

Investeren in goud is altijd populair geweest omdat het haar waarde blijft behouden en ook steeds toegankelijk is, iets dat natuurlijk zeer belangrijk is in economisch moeilijkere tijden. Het is dan ook eigenlijk de beste optie om daadwerkelijk over te gaan tot fysieke aankoop van goud en niet te speculeren. Bewaar deze goudstaven op een veilige plek, bij voorkeur niet bij de bank en verzeker op die manier dat je altijd bij je goud kunt komen en dus je kapitaal kunt aanspreken. Investeren in goudstaven is daarmee ook veiliger dan bijvoorbeeld investeren in goudmijnen, waarbij nog veel meer factoren komen kijken.

Voor meer info : klikt u hier