Mathmatch
Image default
Groothandel

Fusten bier

Fusten bier worden met name gebruikt bij evenementen, festivals, tentfeesten en in de horeca. Fusten zijn vaten waarin alcoholische dranken worden bewaard en vervoerd. Zo kunnen grote hoeveelheden drank tegelijk verplaatst worden en is het logistiek gezien een uitstekende oplossing.

Fusten bier zijn te verkrijgen in verschillende formaten. De meest gangbare maten die gebruikt worden in de horeca branche zijn de fusten van 20 liter, 30 liter en 50 liter. Hieronder een overzicht hoeveel glazen er gemiddeld uit het betreffende fust getapt kunnen worden.

  • 20 liter = 80 glazen
  • 30 liter = 120 glazen
  • 50 liter = 200 glazen

Er wordt bij normale evenementenglazen uitgegaan van 4 tapbiertjes uit 1 liter. De hoeveelheden glazen is een ideaal kengetal om in te schatten hoeveel fusten bier nodig zijn voor een evenement. Ga onderzoeken hoeveel personen verwacht worden, hoeveel procent hiervan bier drinkt en wat de consumptie per persoon zal zijn. Dit om op een zo efficiënt mogelijke manier in te kopen.

Tegenwoordig zijn de meeste pils bieren te verkrijgen in fusten. Denk onder andere aan merken als Amstel, Heineken, Hertog Jan, Warsteiner maar ook de iets specialere bieren als Palm en Wieckse Witte Rosé zijn te verkrijgen in fusten.

Er zijn duidelijke trends te zien in de verkoop van fusten bier. In de periode van april tot en met september worden verreweg de meeste fusten verkocht in Nederland. Deze trend is duidelijk te verklaren. Nederland is een groot festival land waarin de organisatoren uiteraard rekening houden met de weersomstandigheden. Omdat de kans in Nederland klein is dat het buiten deze periode mooi weer is staan de lente- en zomermaanden in de bol van festivals. Grote festivals zijn Lowlands, Dance valley en Defqon. Evenementen die door tienduizenden bezoekers bezocht worden.

Bier is verreweg de meest gedronken drank tijdens festivals in Nederland. Het bier zal rijkelijk over de toonbank gaan. Hoe groter de festivals hoe grotere bier fusten ingekocht worden. Een fust bier is al te verkrijgen vanaf een paar tientjes.

Voor meer info : klikt u hier