Mathmatch
Image default
Huishoudelijk

De levensduur van je diepvries verlengen

Wanneer je witgoed in Hoensbroek zijn beste tijd heeft gehad zet je het vaak langs de straat om vervolgens een nieuwe te kopen. Aangezien dat dit een grote uitgave is wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk voorkomen. Door je vriezer goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken kun je ervoor zorgen dat je diepvries langer mee gaat. Hoe je dit het beste kan doen? Dat gaan we vertellen in deze blog!

 

Hoelang gaat een diepvries mee?

Voordat we je tips gaan geven over het verlengen van de levensduur van een diepvries, vertellen we graag eerst meer over hoelang een diepvries ongeveer mee kan gaan. De levensduur van een diepvries is afhankelijk van een aantal factoren. Een daar van is de prijs. Een duurdere diepvries wordt vaak van stevigere materialen gemaakt die langer meegaan. Ook zijn deze vriezers vaak van een betere technische kwaliteit. Je ziet ze dan ook minder snel bij het witgoed in Hoensbroek staan. Daarnaast speelt natuurlijk ook het energielabel een grote rol. De gemiddelde levensduur van een diepvries is ongeveer 18 jaar, zoals we eerder al zeiden kan dit dus ook afwijken.

Tips voor het verlengen van de levensduur

Hieronder geven we een aantal tips zodat jouw witgoed in Hoensbroek langer mee zal gaan.

Warmtebronnen

Allereerst is het belangrijk dat jouw diepvries uit te buurt moet worden gehouden van warmtebronnen. Dit kan namelijk leiden tot overbelasting, de warmte die dan vrijkomt zorgt dan voor dat de vriezer harder moet werken om te koelen. Hierdoor zal uiteindelijk de levensduur worden verkort. Voorbeelden van warmtebronnen zijn: zonlicht,  ovens en vaatwasmachines.

De afdichtingen van de deur

We weten allemaal dat het belangrijk is dat de deur van een diepvries niet open blijft staan. Om een diepvries goed te sluiten mogen de rubberen afdichtingen niet vies of beschadigd worden. Hier kan namelijk al snel lucht, ijs of etensresten tussenkomen. Let er daarom altijd goed op dat deze rubberen afdichtingen goed worden schoongehouden en dat er geen lucht tussen komt te zitten.

De ventilatieopeningen

Om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht naar de diepvries wordt geleid mogen de ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd. Een goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat de diepvries goed zijn werk kan blijven doen. Controleer dus regelmatig of deze ventilatieopeningen nog werken en niet worden verhinderd.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-hoensbroek/