Mathmatch
Image default
Particuliere dienstverlening

Betrouwbare mantelzorg

Betrouwbare mantelzorg is belangrijk voor de kwaliteit van leven van de patiënt. Voor de mantelzorger zelf kan het bewaren van de continuïteit en kwaliteit in mantelzorg erg zwaar zijn. De website van Samen in Oost Gelre geeft informatie en tips voor het kunnen blijven leveren van kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare mantelzorg.

Wanneer is er sprake van mantelzorg?

Er is sprake van mantelzorg wanneer iemand onbetaald zorg verleent aan een partner, kind, familielid of vriend, voor meer dan 8 uur per week en/of langer dan 3 maanden. Daarbij is de zorg niet gelieerd aan een vrijwilligersorganisatie.

Hulp bij het geven van betrouwbare mantelzorg

Soms kan de zorg voor een patiënt je boven het hoofd groeien en is er professionele hulp nodig. Het leveren van professionele zorg is gebonden aan regels. Op de website Samen in Oost Gelre vind je verwijzingen naar gespecialiseerde websites met informatie over vergoedingen, belastingen, sollicitatieplicht en de eigen bijdrage omtrent mantelzorg. Daarbij kan de gemeente Oost Gelre je ondersteunen bij zorgtaken, bijvoorbeeld door vervangende zorg aan te bieden zodat je zelf op adem kunt komen. Neem voor ondersteuning contact op met de gemeente Oost Gelre.

Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Zorgen voor een ander kan fysiek en emotioneel belastend zijn. Zorg daarom ook goed voor jezelf. Je kunt niet alles zelf te doen. Soms helpt het om met andere mensen te praten die in vergelijkbare situaties verkeren of verkeer hebben. Bijvoorbeeld met vrienden, familie, maar ook met lotgenoten en professionele hulpverleners. De volgende instanties kunnen jou helpen met praktische vragen, ondersteuning en informatie:

  • Mantelzorglijn: (0900) 20 20 496 (10ct/pm)
  • VIT Hulp bij Mantelzorg: (0544) – 82 00 00, info@vithulpbijmantelzorg.nl, www.vithulpbijmantelzorg.nl

Meer informatie voor het geven betrouwbare mantelzorg

Voor informatie en hulp bij het geven van betrouwbare mantelzorg kun je ook terecht op de website van Samen in Oost Gelre en bij het Wmo-loket gelegen aan de Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde. Er is Iedere dinsdagmorgen van 9.00 – 11.00 uur een inloopspreekuur met mantelzorgconsulent Vera Hoffman.

Voor meer info : klikt u hier