Mathmatch
Image default
Tuin en buitenleven

Koop je bomen gemakkelijk online

Een van de belangrijkste voordelen van het online kopen van bomen is het feit dat je dit vanuit je eigen huis kunt doen! En heb je vragen is een professional slechts een klik van je verwijderd. Ook al koop je online, je krijgt indien gewenst, altijd deskundig advies en begeleiding over alles wat met bomen te maken heeft.

Vergroot de aantrekkingskracht van je woning

Dit lijkt misschien een voor de hand liggend antwoord, maar bomen zijn een uitstekende manier om het bestaande gebladerte in je tuin aan te vullen, of om de uitstraling van je huis helemaal te verbeteren. Bloeiende bomen zijn prachtige blikvangers met hun variërende bloesems, terwijl groenblijvende bomen elk bestaand landschap aanvullen en zeer vergevingsgezind zijn. Investeren in landschapsarchitectuur verhoogt ook de totale waarde van je huis, en dat is precies wat je wilt als je ooit van plan bent je huis te verkopen!

Zuivert de lucht rondom je huis

Bomen zijn de beste luchtzuiveraars! Ze vervangen kooldioxide, stikstofdioxide en andere veel voorkomende verontreinigende stoffen door zuurstof, zodat je gemakkelijk kunt ademen in je tuin. Dit is het overwegen waard, vooral als je in sterk vervuilde gebieden woont, zoals grote steden of in de buurt van raffinaderijen. Of je tuin nu klein is of je hectares te vullen hebt, er is een boom voor iedereen!

Ondersteun het ecosysteem rondom je huis

Bomen bieden broodnodige beschutting en voeding voor de lokale fauna rondom je huis. Bestuivende beestjes, zoals vogels en bijen, zijn essentieel voor het in stand houden van het ecosysteem, dus geef ze een thuis in je eigen tuin!

Bescherm je huis tegen de elementen

Bomen dienen een veelheid van doelen, afgezien van het verbeteren van de esthetiek van je woning. Ze kunnen je huis en eigendom beschermen tegen barre weersomstandigheden. Specifieke bomen doen ook dienst als schermbomen; wanneer ze naast elkaar worden geplant, vormen ze een sterk scherm tegen hevige wind en neerslag. Boomwortels stabiliseren ook je eigendom en beschermen de grond tegen erosie tijdens seizoenen van hevige regenval.

Hoe je de juiste boom online kunt bestellen

Voordat je bomen online koopt, is het belangrijk om de verschillende factoren te overwegen die je beslissing kunnen beïnvloeden. Stel jezelf de volgende vragen om je in de juiste richting te sturen:

Welk doel gaat de boom dienen? Begin met jezelf deze vraag te stellen. Wil je de privacy van je tuin verbeteren, maar heb je niet veel ruimte om mee te werken? De Italiaanse cipres wordt hoog en smal, waardoor het de perfecte keuze is voor kleinere omgevingen. Plant er een aantal in een rij en creëer een levendig groen scherm dat de broodnodige rust en stilte aan je huis toevoegt.

Of ben je op zoek naar een boom waar je de grootsheid van kunt bewonderen en letterlijk kunt genieten van de vruchten van je arbeid? Er is een grote verscheidenheid aan fruitbomen beschikbaar om uit te kiezen.

Hoeveel ruimte heb je om mee te werken? Een andere voor de hand liggende vraag om jezelf te stellen – is je eigendom groot, middelgroot, of klein? Wat het antwoord ook is, je kunt er zeker van zijn dat er een boom is die aan je wensen voldoet. Voor een grillige charme en een grotere tuin, is wellicht de Treurwilg een goede keuze. Het is waar sprookjes van gemaakt zijn en creëert een magisch gevoel rond je huis. Aan de andere kant, als je een kleinere tuin hebt, kun je nog steeds bomen planten!

Hoeveel tijd kunt je besteden aan het onderhoud? Afhankelijk van de mate van zorg en aandacht die je kunt besteden, zal dit mede bepalen welke boom je moet bestellen. Als je agenda al overbelast is, maar je toch graag je droomtuin wilt aanleggen, overweeg dan groenblijvende bomen. Groenblijvers zijn onderhoudsarme en zeer vergevingsgezinde planten die bestand zijn tegen zware omstandigheden en inconsistente bewateringsschema’s.

Als je niet weet welke bomen je het beste kunt kopen, neem dan vandaag nog contact op met de experts! Zij helpen je graag de tuin van je dromen te creëren.