Mathmatch
Image default
Vervoer en transport

Aanhangwagen onderdelen

Welke reserve aanhangwagen onderdelen moet u overwegen? Het transport van goederen, zowel op privé als zakelijk niveau, is een werkzaamheid die toch wat extra aandacht vereist als het gaat om veiligheid. Een van de belangrijkste elementen is het gebruik van een aanhangwagen die écht bijdraagt aan de veiligheid en efficiëntie van dat transport. Hoe goed de kwaliteit van uw aanhangwagen ook mag zijn, de kans bestaat altijd dat er zich schade of slijtage voordoet. Als dat niet het gevolg is van een ongeval of een acute situatie, dan zal de tand des tijds wel zorgen dat een vervanging doornige aanhangwagen onderdelen uiteindelijk noodzakelijk is. Als voorbereiding daarop loont het de moeite om bepaalde reserve aanhangwagen onderdelen aan te kopen. Hieronder vindt u alvast een lijstje met goede voorbeelden van zo’n onderdelen!

3 reserve aanhangwagen onderdelen die u écht moet overwegen

1. Een hoes voor uw aanhangwagen

Een belangrijke accessoire voor elke aanhangwagen is een hoes, die als bescherming fungeert voor de inhoud van de aanhangwagen zelf. Dit is vooral een goede investering als u regelmatig dure of breekbare goederen verkoopt die u absoluut niet wilt verliezen onderweg. Vaak zijn hoezen voor aanhangwagens het slachtoffer van sterke rukwinden maar ook bijvoorbeeld neerslag, sneeuw, ijzel en zelfs ongedierte. Het is dus zeker een goed idee om een extra exemplaar ter beschikking te hebben!

2. Een stevig neuswiel met voldoende bewegingsvrijheid en demping

Daarbij moet het belang van een goed neuswiel natuurlijk niet onderschat worden. Bij een aanhangwagen groothandel vindt u tal van modellen en afhankelijk van uw type wagen en aanhangwagen zult u een andere aankoop doen. Let bij zo’n neuswiel vooral op de stabiliteit die het uw aanhangwagen biedt én de flexibiliteit en kwaliteit van het wiel zelf. Zo weet u zeker dat u ook over oneffen of moeilijk begaanbaar terrein vlot rijdt en dat de aanhangwagen schokken goed absorbeert.

3. Een betrouwbare koppeling voor uw voertuig

Als laatste is ook een goede koppeling voor uw voertuig een van de belangrijkste aanhangwagen onderdelen die u bij een aanhangwagen groothandel vindt. Het loont de moeite om hiervan een extra exemplaar bij te houden, omdat zo’n koppeling vaak heel wat schokken en trekkracht te verduren krijgt. Bij een koppeling moet het natuurijk in de eerste plaats gaan om een model dat compatibel is met uw wagen én aanhangwagen. Daarbij let u ook best op de kwaliteit van de handmatige of elektrische klep en bediening, zodat u zeker uw aanhangwagen niet verliest onderweg!