Mathmatch
Image default
Vervoer en transport

Bubbeltjesplastic

Noppenfolie, ook wel bekend als bubble wrap of  bubbeltjesplastic is een transparant en elastisch verpakkingsmateriaal. Bubbeltjesplastic is een van de beste verpakkingsmateriaal om breekbare spullen schade vrij te vervoeren.

Bubbeltjesplastic als verpakkingsmateriaal

In 1959 ontdekte het computer bedrijf IBM dat  bubbelplastic perfect werkt als verpakkingsmateriaal. Door deze ontdekking zijn bedrijven van het oude systeem waar ze zaagsel, kranten en zelfs paardenhaar gebruikte om producten mee te vervoeren overgestapt op bubbeltjesplastic. Bubbeltjesplastic kopen was vaak makkelijker en goedkoper. Bubbeltjesplastic wordt gemaakt in een aantal stappen:

  1. Allereerst wordt er harsmengsel gemengd in een zogenaamde ‘’extruder’’.
  2. Uit de extruder worden er twee lagen vloeibare hars opgevangen.
  3. De hars wordt vervolgens in een trommel geplaatst en door het creëren van een zuiging worden de noppen van het bubbeltjesplastic gemaakt.
  4. Tot slot wordt er een laag hars toegevoegd dat het bubbeltjesplastic afsluit en wordt de folie gesneden en opgerold.  

Niet-knapbare bubbeltjesplastic

Omdat veel bedrijven bubbeltjesplastic gingen gebruiken als verpakkingsmateriaal heeft een bedrijf in 1960 niet-knapbare bubbelplastic ontwikkeld, echter viel dit bij veel mensen niet in de smaak en een echte doorbraak van de niet-knapbare variant heeft nooit plaats gevonden. Het leukste en meest herkenbare aan bubbeltjesplastic is juist dat het knapbaar is.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/