Mathmatch
Image default
Vervoer en transport

opslagcontainer kopen of huren Opslagcontainer kopen of huren: wat is beter?

 

Een opslagcontainer, soms ook wel zeecontainer genoemd, kan voor meerdere functies worden gebruikt. Ben je aan het verhuizen en heb je een tijdelijke opslag nodig voor (een deel van) je inboedel? Dan kan een opslagcontainer kopen of huren een goede oplossing zijn.

Opslagcontainer kopen of huren

Bij de meeste aanbieders kan je een opslagcontainer kopen of huren. Hieronder lees je meer over de verschillen tussen het kopen en huren van een opslagcontainer, en wat voor jou de beste optie is.

Opslagcontainer kopen

Het kopen van een opslagcontainer komt van pas wanneer je de container vaker nodig verwacht te hebben. Stel dat het huren van een container je 20 euro per dag kost en het kopen van een opslagcontainer 1300 euro. De berekening is dan vrij eenvoudig gemaakt door het aanschafbedrag te delen door het huurbedrag per dag. Kies je voor het kopen van een container, en gebruik je de container langer dan 65 dagen, dan heb je – volgens ons rekenvoorbeeld hierboven – het geld er al uit.

Bij aankoop van een opslagcontainer heb je vaak de keuze tussen nieuwe en tweedehands containers. Tweedehands is vaak een stuk goedkoper terwijl het aan kwaliteit vaak niet eens onder doet aan een nieuwe container; het kan enkel voorkomen dat hier en daar een kras of deukje te zien is. Maar dat is vaak geen probleem voor een opslagcontainer.

Een nadeel van het kopen van een container kan zijn dat je zelf voor het vervoer moet regelen. Natuurlijk wordt de opslagcontainer bij je geleverd wanneer je hem aanschaft, maar vervolgens zul je al het vervoer zelf moeten regelen.

Opslagcontainer huren

Een opslagcontainer huren is aan te raden wanneer je de container niet lang (hoogstens enkele maanden) nodig hebt en/of je zeker weet dat je hem maar één keer nodig zult hebben de komende tijd. Bij het huren van een opslagcontainer betaal je een bedrag waar je later niks meer aan hebt (in tegenstelling tot het kopen van een opslagcontainer), maar als je een opslagcontainer maar één keer nodig hebt dan heeft kopen natuurlijk geen nut, want wat moet je achteraf met de container?

Een ander voordeel van het huren is dat je je achteraf niet met transport bezig hoeft te houden. De container wordt gewoon weer opgehaald door de verhuurder, zodat je niet zelf het vervoer hoeft te regelen.

We raden wel altijd aan om de opslagcontainer bij een betrouwbare en gevestigde partij te kopen of huren, zoals Brinkbox (waar je keuze hebt uit maar liefst 2000 containers). Zo’n partij kan je ook helpen met de keuze of het voor jou financieel aantrekkelijk is een opslagcontainer te kopen of te huren.