Mathmatch
Image default
Bedrijven

Lockpick sport is niets meer dan een nieuwsgierigheid naar de techniek achter sloten

Bij Match Match vinden we het altijd leuk om meer achtergrond informatie te onderzoeken voordat we een artikel publiceren. Vandaag wil ik het hebben over een speciaal onderwerp waar ik zelf nog niet zo lang mee bezig ben. Het is echt een hobby of sport in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Tot nu toe voel ik me haast schuldig als ik iemand vertel over deze sport, ze denken dan gelijk dat ik een of andere dief in opleiding ben. 

Nogal raar als je het mij vraagt want als je nieuwsgierig bent naar een motor of een computer dan is alles goed. Maar zodra je nieuwsgierig bent naar sloten dan wordt je gezien als een potentiele dief. Het lijkt wel een beetje een taboe.

 

 

Lockpicking: De nieuwsgierigheid naar de techniek achter sloten.

Lockpicking is een bijzondere bezigheid waarbij het de bedoeling is om een slot schadeloos open te krijgen. Meestal wanneer een slot wordt opengemaakt zonder sleutel is het namelijk het geval dat er schade wordt toegebracht aan het slot. Het is namelijk nogal lastig om de exacte sleutel nabootsen.

Het vereist veel concentratie en doorzettingsvermogen maar ook is het noodzakelijk om erg creatief te denken om de nieuwste sloten te slim af te kunnen zijn. Het is misschien een uitdaging om lockpicking goed te bemeesteren maar het is wel ontzettend leuk als het eindelijk lukt om een lastig slot toch open te krijgen. Hoe vaker je dit doet des te meer je het slot dit kennen en des te makkelijker het wordt om het slot zo snel mogelijk open te lockpicken.

Het is misschien een beetje een rare sport, de lockpick sport maar voor mensen die het kunnen waarderen kan het echt onwijs leuk en stimulerend zijn om op deze manier sloten te openen. Het is wel belangrijk om altijd een duidelijke regels te houden. Zo moet je echt alleen sloten openen die van jezelf zijn of waar je heel duidelijk toestemming voor hebt gekregen om ze te lockpicken.

Voor meer info : klikt u hier