Mathmatch
Image default
Bedrijven

Op vakantie naar Griekenland

Wil je op vakantie om te genieten? Boek dan een vakantie naar Griekenland. Want een vakantie naar Griekenland, dat staat garant voor genieten. En al kun je je in heel Griekenland prima vermaken, een vakantie Griekenland Kreta is misschien wel de ultieme traktatie voor de vermoeide harde werken die toe is aan een goede vakantie.

Kreta is een bijzonder eiland. Al vanaf de oudheid is het het grootste en belangrijkste eiland van Griekenland. Het ligt zeer strategische in de Middellandse zee, waardoor de Grieken natuurlijk zeer geïnteresseerd waren om Kreta bij het land te halen. In die tijd was Kreta dan ook het rijkste stukje van Europa, omdat alle maritieme activiteit in de regio zich bij en rond Kreta afspeelde.

De sporen van deze welvarende tijd zijn gelukkig ook nog terug te zien op het eiland. Er zijn veel locaties zoals bv oude akropolissen die gelukkig nog steeds te bewonderen zijn. Ze zijn natuurlijk niet meer zoals ze waren maar alsnog zijn ze prachtig en de rest kun je er natuurlijk ook wel bij denken.

Veel mensen kennen Kreta ook als typisch strandeiland en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Het eiland heeft prachtige zand en kiezelstranden waar voor ieders wat wils is. 

Het eten is ook zeker een aanrader. Er bestaat ten slotte ook niet echt zoiets als de typische Griekse keuken, het is een mengelmoes van allerlei culturen en invloeden, maar is op haar eigen manier toch echt authentiek. Het is in ieder geval meer dan enkel feta, ouzo en souflaki met tzatziki saus (al is dat natuurlijk ook allemaal wel lekker). Bij het eten proef je de sfeer en natuurlijk zijn de groenten bijvoorbeeld ook extra lekker door het warme en ook zonnige klimaat dat je overal in Griekenland vind. Kortom, kom naar Griekenland voor een heerlijke vakantie.

Voor meer info : klikt u hier