Mathmatch
Image default
Electronica en Computers

Koop je weldra een hoverboard? Hou dan rekening met deze 5 tips!

Een hoverboard is een tweewielige zelfbalancerende scooter die de afgelopen jaren zeer populair is geworden. Het wordt ook beschouwd als een van de meest populaire geschenken tijdens de eindejaarsperiode en is zowel bij kinderen als bij volwassenen populair. Hoverboards zijn populair omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en er geen handmatige bewegingen nodig zijn zoals dat bij het skateboarden het geval is.

Ook bekend als hoverboard is de Segway. Dit tweewielig balance board heeft net zoals een hoverboard ook sensoren die de richting waarin de berijder leunt kunnen detecteren en vervolgens de elektromotoren laat draaien in de juiste richting.

Het enige wat men bij een Segway niet hoeft te doen is gewicht verschuiven om naar links of naar rechts te draaien. Je kan dit gadget gebruiken om naar het werk te pendelen of gewoon voor de lol.

Als je het overweegt om weldra een hoverboard aan te kopen, hou dan zeker rekening met deze 5 tips:

Prijs

Koop geen goedkope hoverboard. Goedkoop is duurkoop en dat geldt ook voor hoverboards. Goedkope hoverboards zijn uitgerust met Chinese batterij en gaan snel defect. Een kwalitatief hoverboard kost al snel tussen de 300 à 500 euro en bevat steeds een merk batterij en kwalitatieve elektronische componenten.

Wielmaat

Hoverboards zijn beschikbaar met 4,5 tot 10 inch wielen. Denk vooraf na over de wegomstandigheden waar je vooral met je board zal rijden. Ga je het meest rijden op een goede, vlakke weg? Dan kan je kiezen voor een kleinere wielmaat. Ga je vooral rijden op een weg met veel scheuren, putten en hellingen? Kies dan voor een hoverboard met grotere wielen. Een board met 10 inch wielen is ook perfect aan te raden als je lange(re) afstanden wil maken met je board.

Leuke snufjes

Er zijn veel leuke snufjes aan hoverboards. Zo zijn er boards met Bluetooth speakers, GPS en zelfs hoverboards die met een afstandsbediening kunnen bedient worden. Al deze snufjes zijn leuk maar hou er rekening mee dat ze de prijs van je hoverboard al snel de hoogte in zullen jagen.

Waar te koop

Koop je hoverboard steeds bij een erkende dealer. Kopen bij een niet-erkende dealer is een risico. Meestal krijg je bij een erkende dealer garantie op je aankoop. Bij een niet-erkende dealer is dit meestal niet het geval. Online kan je ook een hoverboard kopen.

Wettelijke bepalingen

In principe zijn er nog geen concrete wettelijke regels om met een hoverboard de openbare weg op te gaan. Toch is het belangrijk om vooraf even bij de politie langs te gaan om te kijken wat wel en niet mag als je met je hoverboard de weg op gaat. Er is qua wegcode hierover namelijk een verschil tussen Nederland en België.

Voor meer info : klikt u hier