Mathmatch
Image default
Energie

Alles wat je moet weten over het klimaatakkoord

Op 12 december 2015 werd na twee weken onderhandelen het akkoord van Parijs bereikt tijdens het COP21-akkoord. Dit baanbrekende akkoord is het eerste in zijn soort dat alle naties van de wereld verenigt in de strijd tegen de klimaatverandering.

Wat staat erin

Het akkoord omvat een plan om de temperatuur wereldwijd niet meer dan 2 graden Celsius te laten stijgen, en ernaar te streven de temperatuur niet meer dan 1,5 graden Celsius te laten stijgen. Het omvat ook een langetermijndoelstelling van netto-nulemissie tegen de tweede helft van de eeuw, en een vijfjaarlijks evaluatieproces om de ambitie in de loop van de tijd te verhogen. Ten slotte wordt een fonds van 100 miljard dollar opgericht om de ontwikkelingslanden te helpen met mitigatie- en aanpassingsmaatregelen.

We doen het samen

De Overeenkomst van Parijs is een historische prestatie, en een cruciale stap in de strijd tegen klimaatverandering. Het is een sterk signaal aan de wereld dat we verenigd zijn in deze inspanning en dat we vastbesloten zijn om actie te ondernemen. De overeenkomst is ook een belangrijke stap naar een schonere, duurzamere toekomst voor onze planeet.

Er zijn veel dingen die we kunnen doen om onze invloed op het klimaat te helpen verminderen en duurzaamheid te bevorderen. Enkele van de belangrijkste dingen die we kunnen doen zijn:

  • Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen
  • Overschakelen op hernieuwbare energiebronnen
  • Energie besparen en ons verbruik verminderen
  • Recycle en composteer
  • Koop lokaal en duurzaam producten
  • Onze vleesconsumptie verminderen

Uiteindelijk hebben we allemaal een rol in de strijd tegen klimaatverandering en de overeenkomst is een belangrijk duwtje in de rug hierbij. Je hoeft zeker niet alles meteen radicaal te veranderen, maar begin stap voor stap. Zo zullen alle veranderingen veel makkelijker verlopen en voelt het niet allemaal als een zware verplichting. Wat een eerste stap zou kunnen zijn is zonnepanelen Sittard. Naast dat energie van de zon gebruiken beter is voor het klimaat, kan het je op lange termijn ook nog eens geld besparen!

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-sittard/