Mathmatch
Image default
Energie

Met de energiemeter van EnergyFlip bespaar je op je energie

Een energiemeter zorgt ervoor dat je inzicht kunt krijgen in het energieverbruik in huis. Welke apparaten het meest verbruiken of welke in stand-by staan. Eén van de grootste uitdagingen is dat er geen goed overzicht bestaat op hoeveel energie een huishoudens gebruikt, waardoor veel mensen niet weten wat ze moeten doen om hun energierekening te verlagen. EnergyFlip werkt hier aan mee door met behulp van slimme meter technologie een energiemeter te ontwikkelen die inzicht geeft in het verbruik. Dit is niet alleen handig voor huishoudens, maar ook voor bedrijven. Door het energiegebruik van apparaten inzichtelijk te maken, kun je niet alleen besparen op jouw energierekening.

Een energiemeter is ook ideaal voor bedrijven die willen weten waar ze het meest winst zouden kunnen behalen door hun verbruik te verlagen. De energiemeter van EnergyFlip werkt met behulp van slimme meter technologie. Dit betekent dat de energiemeter verbonden is aan internet en hierdoor data over het energiegebruik kan verzamelen. Deze data wordt vervolgens weergegeven in een duidelijk overzicht. De energiemeter is beschikbaar voor iedereen die wil besparen op zijn energierekening en heeft als voordeel dat je geen extra apparatuur nodig hebt.

De energiemeter op een applicatie hoe werkt het?

De energiemeter werkt op basis van een applicatie. Deze applicatie is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. Nadat je de app hebt gedownload, kun je aanmelden met je EnergyFlip account. Heb je geen EnergyFlip account? Maak dan een gratis account aan op EnergyFlip.com. Vervolgens kun je de energiemeter activeren en verbinden met internet. Dit doe je door middel van het instellen van je Wi-Fi netwerk. Nadat de energiemeter is verbonden met internet, gaat deze iedere minuut data verzamelen over het energiegebruik. Deze data wordt weergegeven in een duidelijk overzicht en je kunt hierop filteren op verschillende apparaten of apparaten die in stand-by staan.