Mathmatch
Image default
Kinderen

De leukste fietsbellen laten van zich horen!

Niet elke fiets wordt standaard geleverd met een fietsbel. Dat zou eigenlijk wel moeten. Een fietsbel is immers verplicht in Nederland. Gelukkig kun je een fietsbel ook los kopen en zijn er tal van winkels die fietsbellen aanbieden. Bij het kopen van een fietsbel zijn eigenlijk twee dingen van belang:

  • De uitstraling
  • Het geluid

Het geluid van een fietsbel is meestal wel oke. Vrijwel allemaal geven ze óf een harde triiiing of een luide dingdong. Het geluid is vaak zo hard dat mensen die nog een afstand voor je fietsen, het getringel goed kunnen horen en op tijd aan de kant kunnen gaan. Je kunt ook een fietstoeter kopen. Deze grappige fietsaccessoires lijken misschien vooral voor kinderen. Maar misschien past het design van die toeter wel heel goed bij jouw fiets. Kun je dus niet direct een fietsbel vinden die bij de kleuren en uitstraling van jouw fiets passen? Dan kun je eventueel ook nog even een blik werpen bij de fietstoeters of fietshoorns.

De uitstraling, we hadden het er net al even over. Voor veel mensen is die eigenlijk nét zo belangrijk als het geluid! We willen geen pimpelpaarse fietsbel op een oranje fiets. Nee, we kiezen liever voor een juiste combinatie van kleuren of van thema. Soms is een bepaald thema in alle fietsaccessoires terug te vinden. Dat is bijvoorbeeld bij sommige producten van Basil het geval. Dan vindt je in het zelfde thema bijvoorbeeld een fietstas, een fietsbel, een zadelhoesje én fietshandwarmers. Dit zijn natuurlijk de matches waar we allemaal naar op zoek zijn. Heb je zelf als fietstassen op je fiets? Kijk dan eens goed naar de kleuren en het thema en probeer deze terug te vinden in je bel. Het is een leuke bezigheid om al je fietsdecoratie artikelen precies op elkaar af te stemmen. En een leuk weetje, want in Nederland zijn wij daar wel een kei in!