Mathmatch
Image default
Kinderen

Zo kies je de juiste kinderkleding voor de zomer

Ah, heerlijk, de zomer komt er weer aan. Wie wordt daar nu niet blij van. Ook kinderen genieten vaak enorm van het mooie weer en van het vele buiten zijn. Wat een feest is het elk jaar weer als het zwembadje opgezet wordt. En hoe heerlijk is het om te picknicken ergens bij een speelveldje. Maar bij de zomer hoort natuurlijk ook een zomerse garderobe. Hoe kies je de juiste kinderkleding voor de zomer?

Fijne sandaaltjes

Geen kind kan in de zomer zonder sandaaltjes toch? Teenslippers zijn ook vaak favoriet bij jonge kinderen, maar heel praktisch is dit meestal niet. Zoals je weet houden jonge kinderen enorm van rennen. Voordat ze er erg in hebben, zijn ze de slippers kwijt. En je hebt ook vast wel ervaring met zere tenen en de combinatie met slippers. Sandaaltjes zijn daarom fijner. De voeten blijven toch lekker fris, maar deze zomerschoenen blijven goed vast zitten. Het kan ook handig zijn om sandalen te nemen die waterbestendig zijn. Lopen jullie een keer langs het strand of langs een meer, dan is het geen probleem als je zoontje of dochtertje fijn door het water banjert. Let wel op de kwaliteit van de sandalen. Zeker als je kind er veel op loopt, moet het voetbed wel van uitstekende kwaliteit zijn.

Zomer kinderkleding

Sneakers

Sneakers kunnen eigenlijk altijd wel. Zowel in de zomer als in de winter. Ook in juli en augustus is het niet altijd heet. Soms is het prima om lekker sokken en sneakers te dragen. Deze schoenen kun je dan ook prima in de opruiming kopen. Ze zijn voor elk seizoen geschikt. Kinderen worden vaak heel blij van deze schoenen. Ze kunnen er hard mee rennen en vaak zijn ze ook in allerlei leuke printen en kleuren verkrijgbaar. En natuurlijk ook met allerlei flikkerende lichtjes. Hoe leuk is dat als je peuter, kleuter of schoolkind bent. Op school mogen ze van de juf of meester dan vast wel even een rondje lopen.

Praktische en goede zomerkleding

Kleding slijt echt hard. Heeft je kind op een zomerse dag een schattig broekje of jurkje aan, reken er dan maar op dat het vies wordt. Of het ijsje smelt te snel of de soep past niet goed op de lepel. Er is altijd wel een reden om te knoeien. En zijn jullie op vakantie in een natuurgebied, dan klimt je kleintje toch ook vast wel over op? Reken er dus op dat die zomerkleding heel vaak in de was gaat. Neem je kleding van goede kwaliteit, dan gaat deze het hele seizoen mee. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor vale en lelijke kleuren.