Mathmatch
Image default
Marketing

Geld besparen op printen

Het leven is al duur genoeg. Veel mensen moeten een beetje zuinig doen met hun geld en zorgen dat ze het niet uitgeven aan dingen die niet nodig zijn. Vandaag gaan we het hebben over printen. Dit kost namelijk best wel veel geld. In dit artikel lees je hoe je de kosten voor printen kunt verlagen zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Iedereen moet wel eens iets printen. Als je bijna nooit hoeft te printen, dan is het misschien handiger om geen printer te kopen en die paar keer dat je het nodig hebt, het te laten printen in een copyshop. Dit kost wel geld, maar alsnog minder dan een hele printer en de inkt.

Als je vaker print, dan is het logischer om zelf een printer aan te schaffen. Vanaf een bepaald punt is dit eenmaal goedkoper. De printer zelf is (gelukkig) meestal niet zo duur. De echte kosten zitten in de inkt die je nodig hebt voor de printer. De eerste tip is daarom om bij de aanschaf niet te veel te focussen op de prijs van de printer zelf, maar juist te kijken naar de prijs van de inkt. De printer hoef je immers maar één keer aan te schaffen en de inkt moet je regelmatig vervangen. Soms loont het dus om een wat duurdere printer te kopen waar goedkope inkt in gaat.

Als je ook soms op andere ondergronden moet printen dan een A4-papiertje, dan heb je een speciale printer nodig, zoals een continuous inkjet printer of een hot foil printer.hot 

Een andere tip is dat je niet per sé de inkt hoeft te kopen die de printer aanraadt. Natuurlijk is het het beste om de inkt van hetzelfde merk te gebruiken als de printer, want dat is voor elkaar gemaakt, maar er zijn ook alternatieven. Als je een goed alternatief vindt dan kan dat ook prima. Dit kan heel veel schelen in de prijzen.

Voor meer info : klikt u hier

Gerelateerde artikelen

Online marketing mogelijkheden in Apeldoorn 2020

Reclame achter een vliegtuig

Drie simpele tips voor betere SEO