Mathmatch
Image default
Vakantie

Zeilkamp

Zeilkamp

De zomervakantie staat weer voor de deur. Dat betekent dat er weer lekker van de vrijheid kan worden genoten. Even geen school en eventjes geen stress. Heb jij je plannen al gemaakt? Wordt het dit jaar een verre reis of ga je nog met je ouders mee? Mocht je er nog niet over uit zijn dan is een goed alternatief natuurlijk een zeilkamp. Op een zeilkamp leer je alles rondom de zeilsport en maak je veel nieuwe vrienden. Je gaat vaak met leeftijdsgenoten onder leiding van 3 a 4 begeleiders het water op met een groot zeilschip. Op dit zeilschip slaap je en vertoef je de komende 5 dagen / week. Er is een ruim aanbod aan zeilkampen dus de duur varieert nogal. Ook is het mogelijk om je als groep op te geven. Zo kun je met een aantal goede vrienden toch nog een leuke vakantie hebben zonder de ouders.

Een zeilkamp biedt een goede overbrugging van het met de ouders mee gaan op vakantie tot het zelfstandig vakantie vieren. Daarom doen er vooral jongeren van 14 tot en met 17 jaar mee. Veel ouders vinden het moeilijk om hun kind los te laten en in één keer alles zelf te laten regelen. Daarom zijn de zeilkampen onder anderen het leven in geroepen. De begeleiders zijn altijd professioneel getraind binnen hun vakgebied en weten de kinderen daarom ook goed onder controle te houden en het nodige bij te leren. Desondanks hoeft het kind het niet als een opvoedingskamp te zien. Het zeilkamp is niet alleen leerzaam maar focust zich vooral op het maken van plezier met iedereen. Niemand moet buiten de groep vallen en daar zorgen de gekwalificeerde begeleiders dan ook voor.

Waar ga je heen met zeilkamp?

Zoals gezegd variëren zeilkampen behoorlijk in hun aanbod. Over het algemeen worden zeilkampen op 3 niveaus ingedeeld. Beginners, amateurs en professionals. Per categorie verschillen de wateren natuurlijk nogal. Op de ene plek is het natuurlijk ruiger dan op de andere. Daarom blijven de beginners vaak rondom de Noordzee en de Waddenzee. De amateurs kunnen vaak al iets verder. Zij Gaan boven de Schiereilanden varen en kunnen kiezen tussen routes naar Scandinavië.

Professionals kunnen er voor kiezen om de ruige zeeën op te zoeken denk hier bij aan de Atlantische Oceaan richting de Noordpool of achter Engeland.

Denk jij dat dit iets voor jou is? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met vele aanbieders!

Voor meer info : klikt u hier